Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Coordinadora Nacional de les consultes adverteix que "no està al servei de cap moviment polític"

La Coordinadora s'ha desmarcat de l'empresa que han engegat dos dels seus autoproclamats caps visibles, Alfons López Tena i Uriel Bertran, que es presentaran a les eleccions per Solidaritat Catalana juntament amb Joan Laporta. De fet, denuncien "qualsevol intent de manipulació del Moviment de les consultes". 

Els integrants de la Comissió gestora de la Permanent de la Coordinadora Nacional de les Consultes, constituïda al Plenari del passat 26 de juny, adverteixen que "mentre el Plenari no decideixi si dóna o no suport a cap candidatura en les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ningú pot utilitzar el Moviment de les consultes en aquest sentit".

27/07/2010 13:07 Política

Per la Permanent de la Coordinadora, "ningú està autoritzat a fer ús de les comissions locals organitzadores de les consultes per capitalitzar-se políticament, ni pretendre instrumentalitzar el treball de milers de voluntaris de tot el país en benefici propi o del seu plantejament polític particular".

En aquest sentit, manifesta que les comissions locals, organitzadores a cada població de les consultes, estan integrades per persones "que prioritzen el servei al país per sobre de les seves diferents sensibilitats socials i polítiques, tant si son independents, com militants d'un partit o moviment polític, i sense que aflori cap partidisme". A més, precisen que les comissions locals són de naturalesa "descentralitzada, unitària i transversal" i admeten que el fet que una gran part de les persones que les integren provinguin del mon associatiu "fa que puguin esdevenir instruments partidistes o de promoció d'oportunistes que cerquin, en l'exercici de la política, una sortida professional fàcil".

Aquesta Comissió gestora de la Permanent que ha emès aquest comunicat on reconeix que es va constituir per tal de contrarestar la utilització partidista que els tres membres de Solidaritat Catalana han fet de "la mal anomenada Comissió Nacional de les consultes per la independència". En aquest sentit, demanen als mitjans que no facin cas a aquelles persones "que s'autoproclamin organitzadors, representants o portaveus de les consultes". "En cap cas les representen", sentencien, ja que la responsabilitat de les consultes "no ha estat assignada a ningú". La Permanent anuncia que es farà el proper plenari del 18 de setembre.

Solidaritat Catalana, que compta ja amb 14.215 solidaris, ha creat la mateixa pàgina web -mateix disseny, mateix format i mateixa aparença- que la de les consultes. A més, tant Alfons López Tena com Uriel Bertran es van erigir, quan ja disposaven del pòsit experimental d'Arenys de Munt, com a caps visibles, organitzadors i/o portaveus de l'experiència de les consultes populars per la independència que s'han celebrat a més de 400 poblacions del Principat.

Per saber-ne més:

L'MDT creu que Solidaritat Catalana és una estratègia "feble" perquè s'ho juga tot "en únic front" 

Endavant també rebutja la proposta "interclassista" de Solidaritat Catalana

La CUP rebutja la proposta de Laporta, Tena i Bertran

Enquesta: Creus que la proposta de Solidaritat Catalana arrelarà?

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid