Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP d'Arenys de Munt fa públic el seu suport a Crida per la Terra

Perquè com a impulsors de la primera consulta independentista "no podem quedar-nos al marge dels esdeveniments històrics que s'estan produint ni actuar com a simples espectadors".

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) d'Arenys de Munt ha anunciat que s'incorpora "a una gran coalició independentista electoral" i en aquest sentit manifest el seu suport a la Crida per la Terra per poder així "obrir la porta del Parlament del Principat a la voluntat popular i independentista del País".

27/07/2010 02:00 Política

En aquest sentit, anima el món independentista i totes les assemblees locals de la CUP a incorporar-se a la Crida i no deixar-se perdre "aquest moment històric". A més, l'organització referma el seu propòsit de garantir la defensa "del nostre programa en favor de les classes populars en tot l'àmbit dels Països Catalans".

"Aquesta acció", manifesta, "només pot passar per la legítima desobediència a les institucions de l'estat espanyol -i d'això en som garants-, la ruptura amb aquestes i posant en evidència l'autonomisme complaent".

"Una cruïlla històrica"

La CUP d'Arenys de Munt ha pres aquesta decisió en constatar "la cruïlla històrica" en la qual asseguren que es troba el país. Així, mencionen diversos fets esdevinguts durant aquest darrer any que obliguen, segons la formació, a no deixar passar l'oportunitat de presentar-se a les eleccions al Parlament. "Les consultes independentistes iniciades a iniciativa nostra; la sentència del TC sobre l'Estatut i, alhora, la del Tribunal Internacional sobre Kosovo; la manifestació del 10 juliol; la crida oficialista a la unitat de les formacions parlamentaries i el galdós nivell en què han deixat aquesta "unitat"; el clamorós rebuig popular al seu tacticisme claudicant, en defensa només dels seus interessos i bandejant els dels ciutadans, ens situen en una cruïlla històrica per a la nostra nació", sentencia.

I conclouen: "Des de l'assemblea de la CUP d'Arenys de Munt, com a impulsors i materialitzadors de la consulta independentista d'Arenys de Munt –la iniciativa sobiranista més important de la nostra nació d’ençà el cop d’estat feixista del 1936 contra el nostre poble–, volem afirmar que no podem quedar-nos al marge dels esdeveniments històrics que s’estan produint ni actuar com a simples espectadors".

La CUP d'Arenys de Munt assegura que la consulta que van organitzar "va sacsejar el poble català en fer evident l'existència d'un camí diferent de l'opció autonomista". La societat catalana va respondre favorablement i va organitzar més de 500 consultes arreu del país. Aquesta realitat posa de manifest, per l'organització, que la societat vol "trencar la via de la política institucional prenent de nou la iniciativa". És per això que la CUP d'Arenys de Munt anuncia el seu objectiu de "donar continuïtat a aquella tasca que vam arrencar el 13 de setembre del 2009". Perquè "ara toca una única unitat per encarar la recta final vers la independència".

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid