Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP rebutja la proposta de Laporta, Tena i Bertran

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) anuncia que es reunirà amb Solidaritat Catalana, però es referma en els dos compromisos ineludibles de l'organització: el seu marc nacional, els Països Catalans, i la defensa dels interessos de les classes populars, lluites que no contempla aquesta nova formació.

La CUP ha emès un comunicat on valora la nova candidatura Solidaritat Catalana per la Independència, impulsada per Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran, i es posiciona sobre l'emplaçament públic que els tres promotors han llançat a l'organització convidant-la a unir-se a la convocatòria.

23/07/2010 10:41 Política
La formació recorda a més que "va decidir no concórrer a les properes eleccions del Parlament de Catalunya perquè la nostra prioritat és enfortir-nos com a organització en l'àmbit municipal". A més, remarca que "una única llista independentista sense un programa social i econòmic és impossible" i que per tant acceptarien si aquesta candidatura "no hipotequés el nostre programa en defensa dels interessos de les classes populars". També subratlla que Solidaritat Catalana no esta deslliurada "de tics oportunistes que dificulten el funcionament democràtic".
 
En un comunicat nacional que reproduïm tot seguit, la CUP valora positivament el creixement de l'independentisme que ha portat a la creació d'aquest tipus de plataformes i anuncia que ha respost afirmativament a la petició de Solidaritat Catalana per reunir-se en els propers dies.
 
Davant de la creació de la Solidaritat Catalana, a la qual la CUP ha estat convidada a afegir-se, volem manifestar el nostre posicionament:

1. Celebrem que el creixement de l'independentisme porti a la creació de plataformes que tinguin aquest objectiu com a prioritat, especialment si aquestes serveixen per esquerdar un sistema de partits periclitat que impedeix l'avenç cap a la independència.

2. Defensem que qualsevol projecte independentista ha de partir de l'àmbit dels Països Catalans i d'una voluntat explícita de portar fins a les últimes conseqüències la defensa del dret a decidir, encara que això passi per la desobediència a les institucions de l'Estat i la ruptura amb aquestes.

3. Pensem que una única llista independentista sense un programa social i econòmic és impossible. La invocació del mite de la Solidaritat Catalana de 1906 ens serveix d'exemple adient per recordar com va acabar aquella aliança, que va trencar la dreta per l'oposició a l'avenç de l'escola pública. Participaríem en un compromís d'aquestes característiques sempre que no hipotequés el nostre programa en defensa dels interessos de les classes populars.

4. Reafirmem la nostra aposta per l'activació del moviment popular per l'autodeterminació, que mantingui i faci créixer la mobilització generada per les Consultes sobre la independència, les quals hem impulsat des del seu inici. Tanmateix, dubtem que una plataforma electoral sigui la via encertada per bastir un moviment autodeterminista sòlid, democràtic i de base, més tenint en compte determinats lideratges no deslliurats de tics oportunistes que dificulten el funcionament democràtic.

5. Reafirmem que la CUP va decidir no concórrer a les properes eleccions del Parlament de Catalunya perquè la nostra prioritat és enfortir-nos com a organització en l'àmbit municipal. El compromís de la nostra militància per estendre la CUP i el moviment independentista l'entenem com una cursa de fons per la llibertat dels Països Catalans.

Països Catalans, 23 de juliol de 2010

Per saber-se més:

Enquesta: Creus que la proposta de Solidaritat Catalana arrelarà?

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid