Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
La CUP demana destinar recursos per tenir un sistema sanitari fort

Denuncien la saturació del sistema sanitari públic i que el personal es troba al límit

08/05/2024 Salut

La CUP fa anys que denuncia el procés de desmantellament que està patint el sistema públic sanitari del país. Diuen que fa anys que es va arrossegant, retallada rere retallada i, juntament amb altres factors, el sistema es troba en una una situació cada cop més precària que recau sobre les facultatives i les usuàries.

Avui, davant l’Hospital de Santa Maria de Lleida, els cupaires l’han posat d’exemple de centre sanitari gestionat per una empresa, GSS, malgrat que hauria de ser 100% públic, tant pel què fa a la titularitat, l’aprovisionamet i la gestió, i depenent directamet de l’ICS. 

Nogay Ndiaye, diputada al Parlament per la demarcació de Lleida, ha centrat la seva intervenció en l’estat de la primària, remacant que “cal recuperar el paper de l’atenció primària com a porta d’entrada i primer contacte de la població amb el sistema sanitari. Per això insistim en la importància de la inversió del 25% de la partida pressupostària de salut als Centres d’Atenció Primària”.

Per altra banda, Bernat Lavaquiol, cap de llista de la CUP per la demarcació de Lleida, ha afirmat que quan els centres sanitaris es gestionen per empreses, s’està obrint la porta a les privatitzacions, com passa a Lleida ciutat i al conjunt de la demarcació amb serveis i especialitats. En la seva intervenció ha reclamat “que les usuàries necessiten una atenció sanitària de qualitat i això passa per tenir un sistema sanitari públic i fort”. 

Els anticapitalistes han explicat que s’han anat reunint amb les juntes de personal de primària i de l’Arnau de Vilanova que els han traslladat que “ens trobem amb una sanitat saturada, amb el personal al límit de les seves capacitats, molt tensionat i tanmateix són els que estan aguantant el sistema de salut públic”. 

També han denunciat una pèrdua de la qualitat del servei i una privatització encoberta constant. Lavaquiol ho ha deixat clar “l’hospital Arnau de Vilanova avui és un hospital de tercera i ha de ser de primera perquè ocupa una regió sanitària molt gran i atent a molta gent. Ens fan falta més llits i més especialistes”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid