Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem Girona vol impulsar la transició cap al model de residu zero

La formació va ressaltar la importància de posar el focus en la reducció de generació de residus i va destacar l’inici d’aquesta “transició” amb la campanya “Girona Ciutat Circular”

18/04/2024 Política

Guanyem Girona ha organitzat aquest dijous 18 d’abril una xerrada al Centre Cívic Santa Eugènia "Can Ninetes" per abordar les alternatives al model de consum i de generació de residus actual.

L'acte ha comptat amb ponents com Marta Guillaumes, biòloga i exregidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salt; Rosa Garcia, directora de ReZero i Doctora en Sostenibilitat; i Raquel Díaz, directora de la Fundació Espigoladors, que han explorat estratègies per avançar cap a un model circular i residu zero.

En la seva intervenció, Marta Guillaumes, ha destacat els residus com un "repte prioritari" pel futur de la ciutat enmig de l'emergència climàtica.

També ha subratllat la necessitat de “no centrar-se només en el reciclatge, sinó també en la reducció i la reutilització, elements clau per avançar cap a una reducció real i efectiva dels residus.”

Rosa Garcia ha destacat la importància d'acabar amb la “cultura de l'ús i tirar”, optant per una economia circular.

També ha lamentat "el no compliment de les lleis per part de l'Estat espanyol perquè els productors assumeixin el pagament dels costos ambientals dels residus" que actualment recau als ens locals.

Finalment, Raquel Díaz, ha posat el focus en “lluitar contra el malbaratament alimentari” com a “mesura per fer front al canvi climàtic i social”

El regidor d'Acció Climàtica, Sergi Cot, ha apuntat a l’inici de l’acte que el “model circular” es reflecteix en la campanya i estratègia "Girona Ciutat Circular", que el govern municipal, liderat per Guanyem, ha impulsat. Aquesta busca situar la ciutat com a referent en la lluita contra l'emergència climàtica mitjançant polítiques públiques transversals. Els eixos de la campanya inclouen aigua, energia, mobilitat sostenible, residus i consum responsable.

A més, ha volgut destacar que "en un moment com l'actual, cal avançar de manera transversal en la transició ecològica en l'àmbit local per garantir vides dignes per a tota la ciutadania."

En aquest sentit, la formació municipalista es compromet a liderar des del govern municipal aquest canvi cap a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid