Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els drets dels pacients
27/04/2024 Hemeroteca
Tomeu Martí. Foto: dBalears Tomeu Martí. Foto: dBalears

El 18 d'abril se celebra el Dia Europeu del Pacient. Des de Mallorca i les Illes Balears s'ha de posar l'accent en denunciar les mancances de la nostra Sanitat que pateix la perversa combinació d'una massificació majúscula i d'un infrafinançament, producte directe del tracte colonial que patim per part de l'Estat espanyol.

Malauradament, des de fa molts d'anys, la principal malaltia que patim a Mallorca i a les Illes Balears és la insuficiència pressupostària.

Des de les Balears, però també des de la resta de Països Catalans, és imprescindible, també, denunciar ben alt i clar que els drets lingüístics dels pacients que volen usar la llengua catalana no estan garantits. I més sovint del que sembla i del que podem reflectir en els nostres mitjans, els drets lingüístics de les persones que voldrien optar per usar la llengua pròpia d'aquí són trepitjats.

En aquest aspecte, podem celebrar, això sí, la bona tasca dels Sanitaris per la Llengua a les Balears i l'aparició de l’Associació de Metges-Salut pel Català.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid