Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un error greu de l’ANC: embolicar-se en una candidatura electoral
05/02/2024 Carles Castellanos

Aquests dies desenes de persones, després d’haver vist el meu nom en la signatura d’un manifest de 130 representants i ex-representants de l’ANC, m’han demanat les raons de la meva oposició a la proposta de llista cívica organitzada per l’ANC. Els arguments són clars i han estat exposats a bastament: aquest mateix portal d’informació (Llibertat.cat) ha publicat una peça el passat 31 de gener on s’exposa el text del manifest signat i se n’ofereix, a més, una síntesi molt clara en forma de decàleg al web: www.consultallistacivica.cat

Com a primer vicepresident de l’ANC (durant el mandat fundacional: 2012-2013) puc afirmar sense embuts que aquesta proposta vulnera els principis bàsics de l’ANC com a organització unitària i suprapartidària. Des d’un primer moment que s’ha conegut aquesta intenció una part molt important del Secretariat Nacional actual va mirar de fer veure a la presidenta Dolors Feliu i als seus seguidors que, si hi havia gent que estava interessada a muntar una llista electoral, ho fes a part de l’Assemblea, sense comprometre el seu funcionament.

Però els promotors de la llista cívica no han parat de manipular l’ANC per a convertir-la en un instrument electoral, sense pensar que si continuen per aquest camí poden portar l’Assemblea Nacional Catalana cap al sectarisme i la insignificança política.

Cal votar no a aquesta llista cívica en els termes en què es presenta. I no sols això: cal denunciar públicament la direcció actual de l’ANC per manipulació d’una organització col·lectiva de l’independentisme, per interessos electorals particulars d’una minoria. L’independentisme no es pot permetre aquesta mena d’errors.

Carles Castellanos

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid