Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protestes dels Pagesos
L'Assemblea pagesa de Catalunya es desvincula de les propostes properes a l'extrema dreta

L'entitat intenta visibilitzar que no hi ha un sòl model de pagesia i que moltes de les nostres reivindicacions, com a pagesia autònoma i defensora de l'agroecologia i de la sobirania alimentària, han estat excloses d'alguns dels diversos manifestos de les mobilització.

07/02/2024 Territori

L'Assemblea Pagesa de Catalunya ha fet públic un manifest davant el rebombori que hi ha a nivell europeu i que està entrant
a l'estat espanyol en forma de mobilitzacions programades pel dia 6 de febrer, des de l'Assemblea Pagesa de Catalunya
creiem necessari expressar la nostra posició.

L’Assemblea Pagesa defensa una pagesia autònoma, nombrosa, de petita i mitjana escala, respectuosa amb la terra i amb el medi, dirigida a produir aliments de qualitat per lespoblacions i els mercats locals i propers.

Considera que l’actual crisi agrària prové de l’aposta per un model agroindustrial que ha volgut destruir la figura de la petita pagesia local i substituir-la per un empresariat agrari dependent, integrat, en creixement constant, en deutat, en competència mútua i bolcat cap al mercat capitalista global. Aquest model ha estat impulsat per la Unió Europea, pels estats i per les autonomies i acceptat acríticament pels sindicats majoritaris. I ens haportat a ser cada vegada menys i a estar cada vegada més sols. "Per nosaltres, la pagesia és una manera de viure humil, lliure i digna. És un compromís amb la societat forjat a través d’aliments saludables i de vida rural. Som pageses i ecologistes, perquè la pagesia és cuidar la terra, preservar-la, i millorar-la pels qui vindran després, afirmen.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid