Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
La Barcelona precària: el número 165 de 'Carrer' reflexiona sobre l'empobriment de la classe treballadora a la ciutat
12/01/2024 Comunicació

La campanya nadalenca s’ha acabat, amb els seus contractes temporals i els seus horaris intempestius. Però la precarietat laboral roman a la ciutat, empobrint cada cop més la classe treballadora i castigant, sobretot, les dones, els joves i les persones migrades. Una realitat que ve de lluny i afecta de manera greu la salut de les persones.

Al tema D'entrada, trobareu una panoràmica de l’impacte que por tenir -i ja té- l’arribada a la ciutat, aquest 2024, de la Copa Amèrica de Vela, amb l’anàlisi d’activistes veïnals de barris mariners de Barcelona i València.

Obrim la secció de Crònica analitzant a fons què implica el nou decret aprovat per la Generalitat sobre els allotjaments turístics, una iniciativa que, a parer dels activistes de la Comissió d’Habitatge de la Favb, queda curta per abordar les problemàtiques que genera aquest ús del sòl residencial.

Trobareu també una aproximació a la figura de l’exalcalde Jordi Hereu, ara flamant ministre d’Indústria, i de l’hoteler faraònic Jordi Clos, recentment nomenat president executiu de Turisme de Barcelona. I altres temes, com la reivindicació per recuperar el servei de pediatria al Turó de la Peira i una entrevista a la periodista Gemma G. Fàbrega, experta en habitatge i fons voltors.

Podeu consultar el sumari sencer i descarregar el número en PDF. També el trobareu en paper als més de 200 punts de distribució habituals de la revista.

En aquest número, a més, Carrer estrena nova pàgina web, carrer.cat. Aprofitant que calia realitzar tasques importants de manteniment -que també afectaran els pròxims dies al web de la Favb-, hem posat al dia l'estructura del Carrer digital.

Aquest número ve acompanyat del calendari del 2024 de la Favb, obra dels amics Azagra i Revuelta. Podeu fer-vos amb un ejemplar al local de la Favb.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid