Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desallotjament policial
Els Mossos desallatgen la Ruïna i el Kubo a la Bonanova de Barcelona, tot i la resistència

Paral·lament, els Mossos també ha desocupat l'edifici de l'Estudi 9 a Sanata Coloma de Gramenet. Aquesta tarda, a partir de les 19h, es preveu una manifestació conjunta de La Ruïna, El Kubo i Estudi 9 als carrers de Gramenet.

30/11/2023 Drets i Llibertats

Un ampli dispocitiu policial format per més de 300 policies, 40 furgones de la BRIMO i un helipcòptero s'han aplegat a l'entorn dels edificis Ruïna i el Kubo per executar l'ordre judicial de desallotjament, tenint en compte que trobariem resisitència, com així ha passat. Més de 5 hores ha durat el desallotjament dels edificis. Seguint la crida  del centre social okupat (La Ruïna) i de diferents col·lectius, centenars de persones s'han manifestat pels carrers propers als edificis.

Després d'un pluja de cohets priotècnics, els mossos de la BRIMO s'han trobat Una persona s’ha penjat amb cordes i arnesos a la façana del Kubo i altres tres s’han assegut a la teulada de La Ruïna. Abans d'arribar a l'interior s'han trobat  barricades construïdes, que han hagut d'anar travessant amb una radial. Després d'anar superant els obstacles i fer baixar els ocupes del terrat s'han fet amb l'edicii. Cap a les 11h, l'edificis estaven totalment desocupats. Segons diversos mitjans de comunicació, l'operació ha costat més 125.000 euros, incloent-hi les pagues dels agents i la logística emprada.

A santa Coloma de Gramenet, el desallotjament del centre social Estudi 9 del carrer del Pedró de Santa Coloma de Gramenet. Els mossos han rebentat la porta a cops de mall i amb radials. A l’interior hi ha sis persones resistint, dues amb els braços submergits a bidons de ciment i d’altres encadenades.

Cal remarcar, que l'ublicació d'aquest edifici correspon al polèmic pla urbanístic batallat pel moviment veïnal de la zona. La propietat de l’immoble és d’una societat mercantil amb seu a Luxemburg i lligams amb paradisos fiscals. Els seus administradors apareixen al llistat dels Panama Papers d’evasors fiscals, publicat pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació, segons informa La Directa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid