Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El pare, el meu amic, no l’oblidaré mai
Carles García Solé, sotmès a un consell de guerra amb petició de condemna a mort el 1972 per la seva militància al grup independentista FAC. Molts anys després, el 2001, va facilitar la reunió de Josep Lluís Cardo-Rovira amb dirigents d'ETA. Carles García Solé, sotmès a un consell de guerra amb petició de condemna a mort el 1972 per la seva militància al grup independentista FAC. Molts anys després, el 2001, va facilitar la reunió de Josep Lluís Cardo-Rovira amb dirigents d'ETA.

Nascut a Baza, Granada, però andalús d’origen i integrat a Catalunya, va fer la guerra contra els feixistes. Va ser presoner en un camp de concentració (a Sant Cebrià), al Rosselló "francès."        

Joan era el meu pare, el meu amic, com jo li deia carinyosament. Quan a mi em van detenir el 1972, estant jo a la presó Model de Barcelona, amb petició de pena de mort, junt amb un company de l'organització, Josep Calduch, anàvem a les classes del ppoo que es feien a la Model. Ens servia per distreure'ns. Allà ens vam trobar amb en Joan, el meu pare, que l’havien detingut com a represàlia emocional, a causa del meu empresonament.

El que no sabien ells és que en Joan ens va salvar el cul. Els pares tenien llogada una masia en un poble que es diu Albinyana, al Baix Penedès, lloc on nosaltres fèiem pràctiques de guerrilla amb armes i explosius.

Temps enrere havíem assaltat una pedrera i teníem tot un armari ple de material clandestí, fruit d’aquell assalt a la pedrera. Ell, en Joan, ho sabia, i nosaltres ni ho sospitàvem. Quan em van detenir, el pare es va desplaçar a la masia per fer desaparèixer tot aquell material. Va abocar-ho tot en una fossa sèptica  i va fer desaparèixer tot el que hi havia de compromès a la masia.

Quan es va produir l’escorcoll policial a la masia no van trobar res de res, però a ell el van detenir, i aleshores el van ingressar a presó, com a represàlia. Gràcies, Joan, el meu pare!

El pare, després de la Model, el van portar a la presó de Tarragona, i passats uns mesos el van deixar en llibertat sense càrrecs.

Uns anys després, quan jo em vaig desvincular i allunyar dels companys de la gent del grup d’en Digon ­­–perquè no compartia la manera de fer que tenien amb el grup d’anarquistes valencians­­–, vaig marxar al Ripollès a treballar a una granja, on el pare em venia ajudar. Fatalment, un dia va patir un accident treballant-hi, que li va causar la mort.

El pare, el meu amic, no l’oblidaré mai.

Valora
Rànquings
  1. "Temps de mobilització"
  2. GETE-Ecologistes en Acció amb el del veïnat afectat per l’activitat de l’empresa KRONOSPAN TORTOSA
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines provoca la desconvocatòria d’un acte organitzat per la Fundación Princesa de Girona
  4. 50è aniversari de la Declaració conjunta d'ETA, PSAN(P) i UPG per adherir-se a la Carta de Brest
  5. Treballadors per la Independència de l'ANC s'han concentrat davant del Foment del Treball
  6. La plataforma SOS Baix proposa que el Parlament aprovi una llei per preservar el delta del Llobregat
  7. Ai, Castella castellana, no t’hagués conegut mai!
  8. Commemoració del centenari del Complot de Garraf i la figura de Jaume Compte a Castelló d'Empúries
  9. Cal repensar el model sindical
  10. La manifestació de la Intersindical a Barcelons aplega centenars de persones
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid