Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions 2023
La CUP defensa enfortir relacions amb els pobles de la Franja per defensar la llengua i construir la unitat dels Països Catalans

Trobada de simpatitzants de la Franja de Ponent a Fraga

17/07/2023 Política

Avui, la cap de llista Esther Sancho i el fragatí Josep Mesalles, candidats ambdós de la llista de la CUP al Congrés per la demarcació de Lleida han participat en una reunió a Fraga amb simpatitzants de la formació de diversos pobles de la Franja. 

L'objectiu de la trobada és seguir teixint vincles entre territoris i abordar temes com la defensa de la llengua davant l’entrada de l’extrema dreta a les institucions i sobre la construcció dels Països Catalans.

La cap de llista, Esther Sancho, ha expressat que "és imprescindible no oblidar els territoris veïns i germans amb els quals compartim una mateixa identitat, llengua, cultura i relacions socials per seguir defensant la construcció dels Països Catalans. Cal treballar-hi des de tots els àmbits institucional i social, com vam reclamar també ahir al Consell Comarcal del Segrià i com hem vingut proposant a la Paeria de Lleida. Ens hi va la supervivència cultural i nacional dels catalans de diversos territoris i parles."

Així mateix, el fragatí Josep Mesalles, ha denunciat que "l’administració aragonesa parla de diversitat lingüística però a la vegada és hostil a l'ús del català en els tràmits administratius, webs institucionals, etc i a fomentar el català a les escoles, tractant la llengua com si fos una llengua estrangera i no pròpia d'aquest territori."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid