Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
I si parlem de Perpinyà?

Article d'Isabel-Clara Simó, publicat al diari El Punt AVUI el 2de març de 2006

05/04/2023 El fil roig

Tot i que estem enfitats del gavadal informatiu al voltant de la treva definitiva d'ETA, no em puc estar d'afegir unes poques reflexions als milions de paraules que s'hi han dedicat. Primera reflexió: Zapatero ha tingut millors assessors sobre el País Basc que els que va tenir Aznar. Quan hi va haver eleccions basques, Aznar va escoltar els antibascos, l'única targeta d'identitat dels quals és, oh ironies del destí, la seva sang basca; els teòrics de la "nació inventada", de les "tàctiques nazis" (sic), de l'Rh com a argument polític, li van pintar a l'aleshores president espanyol la seva particular visió del País Basc, que era precisament la que volia sentir Aznar. Per això estava segur que guanyaria Mayor Oreja. I per això es va equivocar. El segon gran encert de Zapatero és haver retirat les tropes d'Iraq de seguida d'arribar al poder, cosa que va envoltar-lo d'una certa simpatia des dels àmbits abertzales; i la tercera és la prudència que -directament i indirecta- està tenint en l'espinós tema dels presos bascos.

Segona reflexió: vaig captar un lapsus en les escasses paraules d'Aznar -que estava presentant un llibre en el moment de saber-se la treva- que el retraten millor que un manual polític. Va dir, referint-se a ETA, que "son los que hace cuarenta años quieren acabar con la democracia". Quaranta anys! És a dir, parla del franquisme. Se li veu el llautó cada cop que obre la bigotuda boqueta.

I tercera reflexió: ¿no seria ara el moment de revisar l'escàndol amb què va ser rebuda l'entrevista de Carod-Rovira a Perpinyà? Potser va ajudar molt més del que els anticatalans estan disposats a reconèixer.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid