Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pancartes per als jubilats

Article de Lluís M. Xirinacs publicat al diari AVUI el 25/1/1978, a la secció "Al servei d'aquest poble"

22/03/2023 El fil roig

Un jubilat, que sembla un nen, amb tota la vida concentrada en els seus ulls, ha trucat a la meva porta i m'ha demanat ajuda per a tots els jubilats, pensionistes i tota persona de seixanta-cinc anys complerts, màxims perjudicats per les mesures de restricció econòmica. Faran una manifestació el dia 27, a partir de les onze del matí, per Diagonal, passeig de Gràcia, plaça Catalunya, Rambla, Fivaller i plaça de Sant Jaume.

M'han dit que com que els vells no tenen força als braços, han de menester l'ajut de gent jove i valenta per a fer i per a dur pancartes al·lusives només a pensions.

Ell ofereix els eslògans següents: «Governants, els vellets volem vida noble / que ens pagueu amb diners del poble», «Sortim al carrer, coixos i xacrats / el govern ens té abandonats», «Els qui cobren gran mesades / no sopen dues vegades», «Si una persona no va a cotitzar / no se l'ha d'abandonar!», «Si les lleis són mal fetes / que ningú no s'embutxaqui les pessetes», «Si la tercera edat és infantesa / la pensió injusta és tristesa», «Els governants ens va prometent / mentre al cementiri anem caient», «Jove, tu demà vell seràs / vine i dona'ns el braç», «Els qui més de quinze mil pessetes cobreu / veniu i també protesteu», «Aquests mals repartiments / són manca de bons sentiments», «Els vellets volem alegria / i els diners justos per a calories», «El que demanem, tothom ho sap de sobres / sembla una maldat fer bones obres», «Si els ministres fossin vells i «pelats» / els nostres assumptes estarien arreglats», «Si dels bons voleu ésser selecció / tingueu pietat i compassió», «Penseu en les nostres penes / la misèria ens tortura les venes», «Els vellets necessitem l'abraçada i els bes / i els cèntims per a tot el mes», «Tot el que demanem és urgent / som vellets i cada dia anem caient», «Som flors marcides i colltortes / si us plau, obriu-nos les portes», «No volem luxe ni grandesa / demanem dolçor i tendresa».

 

 

*La digitalització d'aquest article es deu al treball i compilació d'articles de Lluís M. Xirinacs portada a terme pel Centre d'Estudis Joan Bardina

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid