Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
biodiversitat
La CUP Olot proposa la restauració i ampliació dels aiguamolls de la Moixina
30/03/2023 Territori
El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament d'Olot presentarà demà, 30 de març de 2023, una moció per tal d'ampliar i restaurar els aiguamolls de la Moixina, un dels espais més importants en quant a biodiversitat de la capital garrotxina.
Fa uns 30 anys, l’Ajuntament d’Olot i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa varen elaborar conjuntament un Pla especial La Moixina - Pla de Llacs, que abastava tot aquest àmbit, amb el propòsit de restaurar i revaloritzar aquest excepcional espai natural. El Pla especial va ser aprovat l’any 1993 però va quedar desat i no s'ha desenvolupat ni aplicat. 
Segons l’Inventari de Zones Humides de la Generalitat de Catalunya (2008), a començaments del segle XX, l’espai d’aiguamolls ocupava més de 20 hectàrees de superfície. Avui ocupen un espai de menys d’1km2. Els boscos de roure pènol, freixe de fulla gran, auró blanc i til·ler de fulla petita dominaven la plana olotina abans de la seva transformació en camps, pastures i espais urbans, industrials i comercials. És, doncs, un dels darrers vestigis de la vegetació potencial que ens resta.
Per la CUP Olot, el context de crisi global climàtica, ambiental i de biodiversitat exigeix que cada ciutat faci els seus deures per restaurar espais naturals de gran interès com el de la Moixina. Els acords que portarà demà al Ple són els següents:
  1. La restauració i ampliació dels aiguamolls, pel camí de la Deu Vella i en direcció nord-est de la zona dels Estanys d’en Broc i de la Font de la Deu Grossa, a les zones més deprimides conformades per sòls argilosos poc permeables.

  2. Instar al Parc Natural de la Zona Volcànica que promogui la declaració de Reserva Natural Parcial als hàbitats d’aiguamolls actuals i els que vagin essent restaurats, amb la posterior incorporació a l’inventari de zones humides de Catalunya i a l’Inventario Nacional de Zonas Húmedas.

  3. Fomentar la restauració d’hàbitats i la recuperació de les espècies de flora i fauna autòctones i pròpies dels aiguamolls d’aquest paratge, tenint en compte les reeixides experiències realitzades a la Deu Vella, el Pla de Jordà i Camp d’en Broc per tal d’afavorir la successió ecològica natural de les espècies.

  4. Recuperar i catalogar els antics camins perduts no motoritzats, prioritzant el que connectava els Prats de la Mandra amb la Moixina, passant pel Molí de les Fonts, per tal de facilitar les interconnexions a peu i la mobilitat saludable en un espai planer limítrof amb el nucli urbà d’Olot.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid