Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sahara Occidental
Brahim Gali elegit presidente de la RASD

El Congrés, màxim òrgan de decisió del poble sahrauí, se celebra sota el lema "per la Intensificació de la lluita armada per expulsar l'ocupació i completar la sobirania"

21/01/2023 Internacional

Els congressistes i delegats del XVI Congrés del Front Popular per l'Alliberament de Saguia el Hamra i Riu d'Or (POLISARO) han dipositida la seva confiança en Brahim Gali per seguir al capdavant del procés d'alliberament nacional i com a president de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), per un període de tres anys

En condició plenament democràtica i transparent, el total de vots emesos al XVI Congrés va ascendir 1870, dels quals 1253 van ser a favor de Brahim Gali; 563 vots a favor de Bachir Mustafá Sayed, i 54 vots nuls. D'aquesta manera, l'actual secretari general del Front Polisario ha obtingut el 69% dels vots registrats, davant del 31% obtingut pel candidat aspirant, remarca el Sahara Press Service.

El Relator de la Comissió Electoral, Mohammad Mohammad Ismail, va destacar que la Comissió no va registrar obstacles que impedissin als congressistes i delegats complir amb el seu deure i dret electoral.

"En conseqüència", afegeix el relator de la comissió, “Brahim Gali assumeix el comandament com a Secretari General del Front Polisario i President de la República Àrab Sahrauí Democràtica, de conformitat amb l'estatut del Front POLISARI i de la Constitució de la República Saharaui.

El Front Popular per l'Alliberament de Saguía el Hamra i Rio de Oro (POLISARIO) va iniciar el 13 de gener el seu XVI Congrés ordinari a la “wilaya de Dajla”, Campaments de Refugiats Saharauis. Un esdeveniment transcendental a l'esdevenir de la causa sahrauí per ser el primer Congrés que se celebra des de la tornada a la guerra en un context internacional i regional en reconfiguració geopolítica.

El Congrés, màxim òrgan de decisió del poble sahrauí, se celebra sota el lema "per la Intensificació de la lluita armada per expulsar l'ocupació i completar la sobirania", un reflex de la convicció del Front Polisario per conquerir la independència plena de la totalitat del territori nacional. El conclave recorda a més la figura del Màrtir Mhamed Jadad, destacat militant i diplomàtic sahrauí mort l'abril del 2020.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid