Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Canàries
Canàries es mobilitza per defensar el dret a l'Autodeterminació del Sàhara
22/06/2022 Internacional

L´Associació Canària de Juristes per la Pau i els Drets Humans (JUPADEHU) i amb suport de l´Associació Canària de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (ACSPS) i l´Associació Canària d´Amistat amb el Poble Sahrauí (ACAPS) convoquen una campanya per denunciar la postura unilateral del Sr. Pedro Sánchez, un gir a la política exterior espanyola que ha enfrontat Espanya a la legalitat internacional.

Segons experts espanyols, aquesta postura del govern espanyol salta el rol que devia haver jugat Espanya com a potència d'iure i engega amb la legalitat internacional, la pròpia constitució espanyola i les institucions espanyoles.

A més del descontentament popular, Sánchez va haver de embolicar-se amb l'oposició a aquesta postura des del govern i des del seu propi partit. També la UE i l'ONU han expressat el seu rebuig al nou gir a la política espanyola. Després d'aquest nou gir en la política espanyola, el Front Polisario va suspendre els contactes amb l'actual Govern espanyol.

“La Campanya exigeix que Espanya, potència administradora del Territori No Autònom del Sàhara Occidental, compleixi amb la Carta de Nacions Unides, i les obligacions que aquesta imposa envers el territori del Sàhara Occidental havent de garantir la celebració del Referèndum d'Autodeterminació del Poble Sahrauí en el marc i amb les garanties de les Nacions Unides.”, segons comunicat dels organitzadors de la campanya.

Més de 50 entitats, organitzacions civils, col·lectives i persones de la societat canària participen a l'arrencada d'aquesta Campanya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid