Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua

La tenista Paula Badosa afirma que l'entrevistador li va negar que inclogués la seva llengua materna entre els idiomes que parlava però la veritat és que de moment no s'ha pogut verificar 'l'excusa' que l'entrevistador diguès que el català no és un idioma

05/08/2022 Llengua

La tennista Paula Badosa ha demanat disculpes per la mala interpretació sorgida arran d'una entrevista amb preguntes ràpides en què va comentar que el català no és una llengua, i ha assegurat que va haver d'expressar-se així després que l'entrevistador li negués que inclogués la seva llengua materna entre els idiomes que parlava. "Quan vaig fer l'entrevista, que era a Anglaterra, l'entrevistador em va dir que (el català) no comptava com un idioma i llavors vaig haver d'expressar-ho així", ha comentat Badosa a 'El Matí de Catalunya Ràdio'.

Plataforma per la llengua ha fet una piuada amb el text: 'I tant que el català és una llengua, @paulabadosa: pots estar-ne plenament orgullosa!.T'animem a exercir de referent lingüístic arreu del món: segur que molts dels deu milions de parlants del català són seguidors teus! #Notexcusis.'.

La veritat és que de moment no s'ha pogut verificar 'l'excusa' que l'entrevistador diguès que el català no és un idioma i és que la majoria d'esportistes d'èlit catalans normalment s'han aliniat amb l'espanyolisme. Per exemple, al 2017 i 2018 el pilot català Marc Márquez (Repsol Profunda), pentacampió del món de MotoGP, no va sortir al balcó de l'Ajuntament de Cervera, el seu municipi natal, en els actes de celebració del seu nou títol mundialista perquè el Consistori no va retirar de l'edifici el cartell de suport als presos polítics catalans.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid