Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corsica
Milers de persones assisteixen als funerals i enterrament Yvan Colonna a la petita vila de Carghjese

La flota corsa ha fet sonar la botzina de boira, a les 15.00 i han retirat la bandera tricolor per fer onejar la bandera corsa en solitari a les embarcacions.

26/03/2022

Una multitud ha esperat, en silenci, onejant banderes corses –s'han vist també banderes bretones i basques– l'arribada del comboi fúnebre.

Després de ser tret del cotxe, el fèretre, cobert amb la bandera corsa, ha estat portat a coll per familiars i amics de la víctima. El seguici s'ha aturat uns minuts a casa de l'àvia de Colonna. Després de recórrer els principals carrers de la localitat ha fet la seva entrada a la petita església llatina –hi ha també a Carghjese un temple ortodox– on s'han organitzat els funerals, prèviament a l'enterrament.

La cerimònia, que va començar a les 15.40 hores. La missa, pronunciada en cors, cantada per Patrizia Gattaceca i membres del grup Canta u Populu Corsu, entre d'altres, va ser retransmesa per megafonia.

A la plaça de l'església, sota l'olivera, i als carrers adjacents, la multitud va assistir a l'ofici religiós que va durar una hora. Hi assistien càrrecs electes, cargesians, ciutadans de diversos llocs de l'illa i tots els representants del moviment nacional. Moltes pancartes, així com banderes de la independència bretona i basca flotaven per sobre de la processó que seguia el taüt d'Yvan Colonna fins a la capella familiar.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid