Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
encariment de de l’energia
Decidim crida a la ciutadania valenciana a participar a les concentracions contra l’encariment de de l’energia i els carburants

Apunta que  els responsables polítics que permeten això i que ho han afavorit des de la privatització de l’energia amb la presidència de José Maria Aznar, que no ha estat derogat per cap govern posterior del signe polític que siga.

23/03/2022 Economia

La Plataforma pel Dret a Decidir, Decidim, fa una crida a la ciutadania valenciana a acudir a les diferents concentracions que tenen lloc avui contra l’encariment de l’energia i els carburants. Des de Decidim denunciem que l’actual increment del cost de la vida, provocat per la inflació dels preus pels costos energètics i de carburants, està abocant a més del 30% de la població valenciana a risc de pobresa i exclusió social, i posa en dificultats serioses a una gran part de la ciutadania del país.

Ací qui té les perdre és la majoria de la població qui veurà encarit el cost de la vida sense que això es compensen en augments de salari. Per això pensem que és essencial que el poble mostre el seu rebuig a aquesta situació i es mobilitze per a canviar les coses. S’ha de dir alt i clar: l’enriquiment de les energètiques es fa a costa del nostre empobriment i el capitalisme el que fa és repercutir al consumidor final qualsevol increment de preu sense tenir en compte la capacitat adquisitiva ni si la situació és justa.

També cal assenyalar els responsables polítics que permeten això i que ho han afavorit des de la privatització de l’energia amb la presidència de José Maria Aznar, que no ha estat derogat per cap govern posterior del signe polític que siga. Això ha generat el context necessari que permet una pujada desorbitada i injustificada dels preus de l’energia decidit per propi mercat majorista d’aquest àmbit que agrupa a les multinacionals del sector. Pel que fa als preus del carburant, la desregulació del sector també ha permès que no paren de créixer des de novembre de 2020 o els del gas que arriben a ser 8 vegades més car que l’any passat.

Des de Decidim creiem que sector estratègics no poden estar en mans d’unes poques multinacionals que generen una situació d’oligopoli que els permet marcar els preus -més enllà dels costos reals- per obtenir beneficis d’escanyar a la classe treballadora del que és una necessita bàsica: el dret a l’energia. La nostra aposta és per la sobirania del País Valencià en temes energètics això implica, alhora, fomentar una cultura d’estalvi i eficiència energètica però també una aposta per un sector públic energètic que estiga participat socialment i que tinga la sostenibilitat i el respecte al territori com a principis.

Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  3. D’urnes i canvis de comarca
  4. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  5. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  6. Si els fills de puta volessin...
  7. Denuncien els agents de la policia espanyola que van coaccionar i detenir una dona per parlar en català a la comissaria de Terrassa
  8. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  9. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  10. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid