Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Energia
Nova plataforma contra els macroprojectes energètics, ara a Ponent

Alerten que s'han presentat sis projectes de línies MAT que afectarien més de 3.700 hectàrees de 49 municipis

20/01/2022 Territori

S'ha a constituït la Plataforma contra els macroprojectes energètics de les terres de Ponent. Entre d'altres coses, preveu fer mobilitzacions i també assessorar els afectats que vulguin presentar-hi al·legacions.

Els objectius de la plataforma se centraran les properes setmanes en fer un acompanyament a tots els afectats, ja sigui directament o indirectament pels projectes. Se'ls vol donar suport jurídic per presentar al·legacions, ja que es tracta de processos molt "feixucs" pels quals calen advocats i recursos econòmics. En paral·lel, s'han encarregat estudis independents sobre els impactes i afectacions que tindrien les línies.

El manifest ja compta amb un centenar dadhesions d'ajuntaments com el d'Albatàrrec o Massalcoreig, associacions de veïns, entitats ecologistes com Ipcena i partits polítics com la CUP. Es tracta d'un "punt de partida" ha remarcat Cortina, que en els propers die s'ha d'anar ampliant amb xerrades informatives arreu.

Un dels punts amb major afectació es troba entre Alcarràs, Albatàrrec i l'Horta de Lleida. Allí hi ha 4 projectes de línies d'alta tensió i MAT que afectaran un total de 1.764 parcel·les, la majoria d'explotació agrària.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid