Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Conflicte laboral
Inspecció de Treball sancionarà a Ferrovial per vulnerar el dret a vaga al 112

L'inici de l'expedient contra l'empresa respon als fets que van tenir lloc durant l'aturada de la nit de Sant Joan

28/12/2021 Laboral

Inspecció de Treball ha iniciat un procediment administratiu sancionador contra Ferrovial Servicios S.A. per vulnerar el dret a vaga de les treballadors del 112. Els fets van tenir lloc durant la re- vetlla de Sant Joan, quan la plantilla del 112 va declarar una jornada de vaga. Segons recull l'informe de l'autoritat laboral, durant el transcurs de l'aturada l'empresa “va vulnerar un dret constitucional en fer exercir a dos coordinadors funcions corresponents als gestors”. Afegeix que “es va produir un exercici abusiu del poder de direcció que va produir una reducció dels efectes de la vaga”.

Aquest fet obre la porta a possibles demandes judicials per atemptar contra els drets fona- mentals dels treballadors, que en base a l'apartat a) de l'article 71.1 de la llei 9/2017 de Con- tractes del Sector Públic, podrien inhabilitar a l'empresa per ser contractada pel sector públic durant un període màxim de cinc anys, en funció del que dictamini la sentència.

Actualment les empleades del servei d'emergències continuen en vaga indefinida, reivindicant les mateixes millores laborals i estructurals del servei que reclamaven amb l'aturada de la re- vetlla de Sant Joan. Ferrovial, lluny de buscar una solució al conflicte, s'enroca en una posició immobilista que sembla no tenir fi, mentre vulnera els drets de la plantilla davant la inacció de la Generalitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid