Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rebut de la llum
Municipalistes per la República des de Baix aposta fer front a la pujada del preu de la llum des dels ajuntaments

Convoca una trobada el proper 22 de setembre a Badalona que comptarà amb la participació de representants d’ajuntaments i entitats d’arreu d'arreu el país

14/09/2021 Drets i Llibertats

Municipalistes per la República des de Baix (MxRddB) ha convocat aquest dilluns una trobada municipalista oberta per al 22 de setembre, per fer front des del municipalisme, els ajuntaments i el món local al constant increment del preu de la llum. Una trobada a la que estan convidats representants d’ajuntaments, candidatures locals i entitats d’arreu del territori català, i on es debatrà sobre quines mesures es poden posar en marxa de manera coordinada per fer front als efectes de la pujada indiscriminada del preu de la llum, així com treballar per abordar la problemàtica des de l’arrel.

Municipalistes per la República des de Baix és un espai de coordinació de candidatures àmplies i unitàries, amb l’objectiu de superar el partidisme de curta volada i construir conjuntament grans acords populars, teixint aliances polítiques i socials, d’esquerres, republicanes, feministes i ecologistes. Creat el 2019 per catorze candidatures municipalistes, té com a objectiu principal construir polítiques de recuperació de la sobirania en tots els aspectes vitals i comunitaris, de manera coordinada i enxarxada entre municipis.

En la roda de premsa celebrada avui, la tinent d’alcalde i regidora de Decidim Ripollet, Pilar Castillejo, ha afirmat que aquesta pujada “és insostenible per a la majoria de veïns i veïnes”. Pel que fa a l’objectiu de la trobada, Castillejo ha explicat que es busca “una resposta unitària a l’abús que estem patint amb el preu de la llum, evitant els corsés dels partits”. En aquest sentit, ha fet una crida “a tots els ajuntaments, independentment del partit, perquè es sumin i puguem coordinar una resposta estratègica davant les grans empreses i els abusos de poder”.

La trobada pretén plantejar accions conjuntes des del municipalisme per fer front a la pujada abusiva i constant del preu de la llum, denunciar les seves causes i conseqüències, buscar mecanismes conjunts per afrontar la seva afectació a la ciutadania i el teixit local, i exigir a les respectives administracions públiques competents actuacions contundents al respecte. Des de l’espai MxRddB es considera que els governs locals han de prendre la iniciativa davant aquest increment del preu de la llum i que és necessari un treball conjunt i de coordinació del major nombre possible de municipis.

Avui, dia en què s’ha tornat a registrar un preu històric de la llum, l’alcalde de Sentmenat, Marc Verneda, que és membre de Comunistes de Catalunya i de la candidatura Assemblea Ciutadana de Sentmenat, ha destacat que “el dret a la llum ha deixat de ser un dret i ha passat a ser un privilegi”. Verneda ha compartit el rebuig dels ajuntaments progressistes a les mesures adoptades pel govern espanyol, perquè “la recepta no passa per rebaixar l’IVA de la llum i que els ajuntaments progressistes augmentin la partida de serveis socials per pagar aquests rebuts” i ha animat a les forces progressistes a “fer front a aquest engany i a aquesta estafa”.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de Guanyem Catalunya, partit sorgit d'algunes candidatures municipalistes que va concórrer a les eleccions al Parlament amb la candidatura CUP-Un nou cicle per guanyar, i que compta com a portaveu amb la diputada Dolors Sabater. Sabater ha destacat la tasca feta des de l’alcaldia de Guanyem Badalona, amb accions com no pagar les factures d’Endesa. “Ho vam fer per forçar a que la companyia s’asseiés a negociar els talls de llum (...) i cal mantenir aquest pols entre els grans oligopolis i el municipalisme transformador i rupturista, que ve des de fa molt de temps”, ha explicat. La diputada, finalment, també s’ha posat a disposició de l’espai de Municipalistes.

També ha acompanyat a la roda de premsa el regidor no adscrit de l’Ajuntament de Sentmenat i membre de Comunistes de Catalunya, Luis Ramos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid