Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per a la república
Actes reivindicatius per commemorar l'1-O

Aquest llarg cap de setmana, el poble català reivindicar el referèndum del Primer d'Octubre de 2017 com una victòria col·lectiva contra l'Estat espanyol. Per commemorar-lo es mobilitzarà a la majoria de municipis de Catalunya, aixi com també a la resta dels Països Catalans amb diversos actes i marxes reivindicatives. Dissabte 2, El proper 2 d’octubre es realitzarà la primera Conferència Nacional Antirepressiva a la Facultat de Lletres de l’UdG que està a menys de 100 metres de l’antiga presó de Girona i diumenge 3, la Plataforma 3 d’octubre convoca concentració a les 12h al 5 d’oros (Diagonal – Passeig de Gràcia de Barcelona).

30/09/2021 Política

Aquest dijous, a 18h30 el Comitè de Solidaritat de Catalunya Nord celebrarà l’hora solidària 106 a Pesillà en presència dels caminaires per la llibertat, un grup de 9 flamencs va sortir de Waterloo, el passat 11-S amb una « Marxa cap a la llibertat » que s’acabarà el 5 d’octubre al Parlament de Catalunya. Aquest grup va entrar a Catalunya dimarts dimarts passat per la Porta dels Països Catalans a Salses on se'ls va fer un acte de benvinguda. Ahir pel matí,  nord-catalans els van acompanyar fins a Pezillà.

Divendres 1 d’octubre, l’Assemblea organitzarà un acte polític « Lluitem i guanyem la independència » a l’espai la Catalana d’Illa, un acte per a reivindicar el resultat del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i reconèixer el paper determinant de Catalunya Nord per a realitzar el referèndum jutjat il·legal per la dreta espanyola i els seus tribunals.

Recorden que gràcies "a uns patriotes nord-catalans que van custodiar les urnes, imprimir cartells i paperetes se va poder celebrar el referèndum on més de 2.000.000 de ciutadans van votar malgrat la violència policiaca".

Divendres 1 d'octubre
A primera hora de la tarda es farà un acte polític a Illa (Catalunya Nord) per reivindicar el paper de la Catalunya Nord en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes del referèndum. Alhora, es voldrà evidenciar que quan el moviment independentista ha avançat i ha estat més fort és quan la societat civil i les institucions han anat juntes i han treballat sota una mateixa estratègia.

Confirmació d’autoritats polítiques per l’acte d’Illa
L’acte polític que es farà a Illa el divendres 1 d’octubre a les 17 h disposarà d’una fila d’autoritats on hi haurà representants institucionals i dels partits: Laura Borràs (presidenta del Parlament); Jordi Sànchez (expresident de l’Assemblea); Jordi Turull (pres polític indultat); Dani Cornellà (diputat al Parlament per la CUP); Montserrat Vinyets (diputada al Parlament per la CUP); Jordi Martí (senador d’ERC); Toni Castellà (Demòcrates). També hi assistirà una delegació del PDeCat.

D’altra banda, també hi seran presents la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència, Jordi Gaseni. Tots tres intervindran en el transcurs de l’acte.

Finalitzat l'acte polític, una columna de vehicles, encapçalada per un vehicle amb urnes de l'1-O, anirà fins a Figueres. (Properament es donaran més detalls).

A la plaça Catalunya de Figueres tindrà lloc un concert que comptarà amb Ginestà i Xavi Sarrià. Abans dels concerts es farà un breu acte polític. Les entrades costen 7 euros i es posen avui a la venda.

A les 20 h, just abans dels concerts, es farà un breu parlament polític que durarà uns 20 minuts.

Paral·lelament al concert de Figueres, les assemblees territorials organitzaran, arreu del país actes polítics directament vinculats amb el referèndum per reivindicar l'1 d'Octubre

En indrets on hi va haver atacs rellevants o on es van poder prevenir els atacs de l'Estat espanyol amb imaginació i creativitat). Aquestes concentracions rebran urnes que hauran sortit de la Catalunya del Nord. (L'hora i el lloc d'aquests dependrà de cada assemblea territorial). Ho podeu consultar en aquest mapa interactiu.

Paral·lement, el CDR Acció Directa i la campanya anar-hi, anar-hi... han fet una convocatòria per al primer d’octubre a les 19.00 a la plaça de Francesc Macià de Barcelona, amb el lema “Alliberem-nos, alliberem el territori”. En la convocatòria que han fet a les xarxes, diuen: “Aquells que van fer possible l’1-O encara hi són, dempeus, inacabats però mai vençuts. Tu què faràs?”

El CDR de Girona també han convocat un acte a les 19.30 a la delegació de la Generalitat a Girona. “Vàrem demostrar al món el significat de solidaritat i dignitat. I no quedarà en l’oblit”, han dit a les xarxes socials.

Dissabte 2 d'octubre

El dissabte 2 d'octubre es faran tres marxes per reivindicar l'1 d'Octubre i la independència: 

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, participarà a la marxa Centre, que anirà de Vinaròs a la Ràpita. També participarà a l’acte que començarà a les 21 h.

Pel que fa al vicepresident de l’Assemblea, David Fernàndez, participarà a la marxa Nord, que anirà de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva. En aquesta marxa també hi participarà el president Quim Torra. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, serà a les 8 h a Sant Julià de Ramis a la sortida de la marxa. A la marxa Ponent, per part de l’Assemblea, hi assistirà el secretari nacional i coordinador de la Comissió d’Incidència Política, Martí Claret.

Marxa Nord

La marxa, que sortirà a les 8 h de Sant Julià de Ramis, passarà per la ciutat de Girona. Quan arribi a Aiguaviva es farà un acte polític. Hi haurà un acte polític al final de la marxa a Aiguaviva. Se sortirà a les 8 del matí del Pavelló de Sant Julià de Ramis. L'organització posa a disposició dels participants busos per retornar a Sant Julià de Ramis o Girona un cop hagi acabat l'acte. Caldrà inscriure-s’hi prèviament. A més, l'organització ofereix, a les persones que hagin anat al concert de Figueres, la possibilitat de dormir al Pavelló de Sant Julià de Ramis. L'endemà se servirà esmorzar a qui s'hagi quedat a dormir. Caldrà inscriure-s’hi prèviament. Hora i lloc d'inici de la marxa: Pavelló de Sant Julià de Ramis, 8 del matí.

Acte polític: A la Pista Esportiva d'Aiguaviva a les 14 h.

- Marxa Centre
Aquesta marxa sortirà a les 14 h de la plaça Parroquial de Vinaròs i passarà per Alcanar fins a arribar a la Ràpita. A la plaça 1 d'Octubre es farà un acte polític que començarà a les 21 h.

Per a tothom qui ho desitgi l'organització posarà busos llançadora d'11 h a 13 h que portaran els participants de la Ràpita a Vinaròs per tal de poder iniciar la marxa.

Hora i lloc d'inici de la marxa: Plaça Parroquial de Vinaròs, a les 14 h
Acte polític: Plaça 1 d'Octubre, la Ràpita, a les 21 h

-Marxa de Ponent

Aquesta marxa sortirà a les 6 h del matí de la Parada de l’Àngel (Llitera) i anirà fins a Lleida passant per Alcarràs sobre les 8 h del matí, on està previst que s’hi afegeixi més gent per continuar la marxa. L’acte polític final serà a Lleida a les 14 h.

Hora i lloc d'inici de la marxa: Parada de l’Àngel (Llitera), a les 6 h
Acte polític: Escola Oficial d’Idiomes, Lleida, a les 14 h

Diumenge 3 d'octubre

El diumenge al matí tindrà lloc a Barcelona un acte polític amb l'objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d'octubre en el marc de la Plataforma 3 d'Octubre. (Properament es donaran més detalls).

-Independència és Llibertat

Un dels eixos principals de les mobilitzacions de l'1, 2 i 3 d'octubre és homenatjar els represaliats per l'1-O i per totes les mobilitzacions posteriors. Així doncs, amb motiu d'aquestes dates l'Assemblea Nacional Catalana fa pública la campanya "Independència És Llibertat" per tal d'aconseguir que la lluita antirepressiva esdevingui una eina política de mobilització i legitimació interna i externa de l'independentisme.

En el marc d'aquesta campanya, l'Assemblea fa públic el portal web repressio.assemblea.cat, que agrupa totes les accions antirepressives de l'entitat sota un mateix paraigües. Es pretén que sigui una eina antirepressiva d'informació, mobilització i suport.

A més, el dissabte 2 d’octubre l’Assemblea organitza, conjuntament amb altres entitats, la Conferència Nacional Antirepressiva.

Diumenge, 3 d'octubre

La Plataforma 3 d’octubre convoca concentració el proper diumenge 3/10/21 a les 12h al 5 d’oros (Diagonal – Passeig de Gràcia de Barcelona).

Contra la repressió i en defensa de les llibertats; futurs de llibertats de les persones treballadores.

La convocatòria d’enguany suposa el 4rt aniversari de la vaga general 3 d’octubre del 2021, la vaga general amb més seguiment del segle XXI a Catalunya. Quatre anys més tard convoquem, amb el mateix lema, al mateix lloc.

Son convidats a participar els sindicats convocants de la vaga general del 3 d’octubre del 2017. El format de la concentració serà d’acte estàtic amb parlaments per garantir les mesures de seguretat de prevenció de contagis covid.

Els parlaments aniran a càrrec dels sindicats convidats i de la pròpia plataforma.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid