Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibres
Presentació del llibre "Eva Serra. Per la revolució catalana" a Arenys de Mar
15/06/2021 Història

L'autor, historiador i diputat de la CUP, Albert Botran, presentarà el llibre en el marc del museu Mollfulleda d'Arenys de Mar, el dijous 17 de juny a les 7 de la tarda.

La CUP d'Arenys de Mar, amb la voluntat de posar llum i context al moment actual que viu l'independentisme, presentarem el llibre d'Albert Botran sobre la historiadora i militant independentista Eva Serra (1942-2018).

L’aplec de 24 textos editats –encapçalat amb una introducció biogràfica i intel·lectual d’Eva Serra a càrrec de Botran– permet recórrer la dilatada trajectòria de recerca de la seva autora.

El bastiment d’un model historiogràfic nacional-popular, al servei de l’alliberament social i polític de les classes subalternes del país és la principal “lliçó” que podem extreure d’una obra que vincula cicles del passat a conflictes del present.

Eva Serra begué de moltes influències, com Narcís Roca i Farreras, Rovira i Virgili, Ferran Soldevila o l'arenyenc Fèlix Cucurull, al qual dedica i fa referència en una part del llibre.

Del vessant polític, Serra té una dilatada militància independentista amb més de cinquanta-sis anys de dedicació, no pas exempta de repressió policial. D'altra banda, i en el mateix sentit del compromís militant, hi ha un aspecte que constitueix una gran aportació del mestratge de l’Eva Serra: mai no estalvià temps per a la formació de la militància de l’esquerra independentista.

L’Eva no era un intel·lectual tradicional, ho era en el sentit del compromís intel·lectual al servei del país i de les classes populars i sempre a prop del batec del temps col·lectiu, així doncs la doble dimensió del treball que la caracteritzà fou el treball de recerca acadèmica i síntesi historiogràfica. En aquest sentit, l'ús i lectura política del capítal intel·lectual acumulat, com les aportacions fetes per Serra, comporta que la conjuntura política present potenciï aquesta relació, si és que volem assolir la ‘revolució catalana’ republicana. I és així que pensem que la presentació del llibre pot posar llum a la foscor del nostre temps.

L'acte, que es farà al pati del Museu de Mineralogia, seguirà totes les recomanacions per la prevenció de la COVID-19: distància i mascareta.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ca" dir="ltr">Doblet a can 1979! 🔴🟠<br><br>🔴 &quot;Eva Serra: Per la Revolució Catalana&quot;, a Arenys de Mar: 17 de juny, a les 19 h, amb <a href="https://twitter.com/albertbotran?ref_src=twsrc%5Etfw">@albertbotran</a>. Organitza: <a href="https://twitter.com/cuparenys?ref_src=twsrc%5Etfw">@cuparenys</a>.<br><br> 🟠 &quot;Reviure els fets&quot;, a Mollerussa: 17 de juny, a les 19.30 h, amb <a href="https://twitter.com/CarlesCastella2?ref_src=twsrc%5Etfw">@CarlesCastella2</a>. Organitza: <a href="https://twitter.com/PLPonent?ref_src=twsrc%5Etfw">@PLPonent</a> i <a href="https://twitter.com/BibMollerussa?ref_src=twsrc%5Etfw">@BibMollerussa</a>. <a href="https://t.co/sCMfrjDTTj">pic.twitter.com/sCMfrjDTTj</a></p>&mdash; Edicions del 1979 (@edicionsdel1979) <a href="https://twitter.com/edicionsdel1979/status/1404491403040804867?ref_src=twsrc%5Etfw">June 14, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid