Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
La Plataforma antiautopista protesta durant la inauguració de la via Llucmajor-Campos

Aquesta acció era "mostrar que aquesta autopista no resol cap problema de mobilitat" i que "l'única cosa que genera és destrucció del territori".

17/05/2021 Territori
Sota el crits "qui estima Mallorca no la destrueix" membres de la Plataforma antiautopista han realitzat aquest dilluns un acte de protesta durant la inauguració de la via Llucmajor-Campos, on han desplegat una pancarta amb el missatge 'Autopista? Mai!'.

Segons han informat des de la Plataforma, l'objectiu d'aquesta acció era "mostrar que aquesta autopista no resol cap problema de mobilitat" i que "l'única cosa que genera és destrucció del territori".

Els membres de las plataforma han fet coincidir la protesta amb l'acte programat per les autoritats, a les 09.30 hores en la carretera. Així, han rebut amb aquesta acció a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, que anava acompanyada dels alcaldes de Campos (Francisca Porquer), Llucmajor (Éric Jareño) i Santanyí (Maria Pons), així com el primer tinent d'alcalde de Ses Salines, Miquel Rigo.

També estaven el coordinador d'Infraestructures, Miquel Ángel Sagrera, i l'equip tècnic encarregat del projecte. Des de la plataforma ecologista han criticat especialment l'absència del conseller de Podemos Iván Sevillano, per tractar-se del titular d'Infraestructures i Mobilitat, en un gest que els activistes consideren un intent de "amagar-se".

Des de la plataforma han explicat que s'ha tractat d'una representació reduïda del col·lectiu, amb unes 16 persones, a causa de l'horari de la inauguració, en dia laborable. Els participants en la protesta exhibien també banderes amb il·lustracions d'arbres representant els arbres que s'han talat per a les obres.

Durant la protesta els manifestants han llegit el comunicat difós al matí per la Plataforma antiautopista. Amb aquest text han afirmat que s'inaugura "l'autopista de la vergonya" i "de les mentides i la falta de transparència".

Així, han acusat el Consell de Mallorca de mentir respecte a les dimensions del projecte, la sinistralitat de la via per a justificar l'ampliació o el finançament de les obres. L'entitat qüestiona que el Consell es refereixi al projecte com a "desdoblament", quan avui mateix es fa patent que es tracta d'una autopista de sis carrils".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid