Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Micromecenatge per recuperar la història inèdita del FNC a Terrassa

Resten quatre dies per finalitzar la campanya de micromecenatge per fer la possible la la publicació del llibre El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990) 

21/04/2021 Història

Es tracta d'una iniciativa del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT), una entitat sense afany de lucre amb més de 35 anys treballant per la recuperació de la memòria històrica i la conservació del patrimoni a través de la investigació, publicació i difusió dels fets històrics de la ciutat i dels seus i de les seves protagonistes.

Fa unes setmanes es va inciar el micromecenatge per a la publicació de El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990), un estudi que consisteix en l’estudi i edició d’una obra inèdita que desvetlla quins van ser els seus i les seves protagonistes, les seves accions i la seva incidència política a la ciutat.  El Front Nacional de Catalunya (FNC) va ser una organització política, que al llarg dels seus 50 anys d’existència, entre 1940 i 1990, va lluitar primer contra la dictadura franquista i contra la monarquia borbònica després, per l’assoliment de la democràcia, les llibertats, els drets i la justícia social, amb l’objectiu d’establir la independència de Catalunya. A Terrassa van existir, en diferents etapes, tres nuclis del FNC, als anys 40, anys 60 i anys 70.

Mitjançant les fonts primàries (documents generats pel FNC i consulta de premsa) i la memòria oral (entrevistes a antics i antigues militants) es donarà a conèixer una història global del FNC a Terrassa, una història pràcticament desconeguda tot aportant informació i documentació inèdita i fets mai publicats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid