Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
80è aniversari del FNC

Tal dia com avui fa 80 anys, un grup de patriotes van posar les bases del que després seria el Front Nacional de Catalunya. Com un petit homenatge i record personal a aquella gent, als que molts vaig tindre el privilegi de conèixer i gaudir de la seva amistat, us envio una documentació d’aleshores que per a molts no deu ser coneguda.

El primer Manifest que va fer el FNC el 1943, dedicat a la joventut de Catalunya, obra de Manuel Cruells. El primer manifest, aparegut sota el franquisme (1942) commemorant la Diada; tots sabeu la importància que el record de l’onze de setembre va tindre pel FNC al llarg de tota la seva història; penjant les banderes emblemàtiques al transbordador del port de Barcelona, o a la Sagrada Família, fins els altaveus a l’hotel Duval.

I, per acabar, el record a l’heroic sacrifici del President Companys que, per Front, sempre va ser el símbol de tots els assassinats per la dictadura; tant es així que el seu butlletí “Per Catalunya” va rebre aquest nom per les ultimes paraules del nostre president i, amb motiu del 25 aniversari, es va fer a París i es va introduir clandestinament la biografia de Companys.

Que l’exemple d’aquells lluitadors ens estimuli a perseverar envers el camí de l’alliberament de la nostra pàtria: els Països Catalans.


Robert Surroca i Tallaferro

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid