Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"De la sembra a la collita": Manifest en el vuitantenari de la fundació del Front Nacional de Catalunya (FNC)

Reproduïm el Manifest en el vuitantenari de la fundació del Front Nacional de Catalunya ("De la sembra a la collita"), un escrit-base que s'ha fet circular entre un grup d'exmilitants d'aquesta organització històrica (que no té res a veure amb la sigla FNC usurpada i inscrita fraudulentament al registre de partits en una fosca operació) per commemorar el 80è aniversari de la creació de l'organització resistent contra el feixisme espanyol i europeu

08/02/2020 Memòria històrica

El 04/5/1940 es fundà a París, al número 39, de la rue Marois, l’organització patriòtica que dos anys després esdevingué el FNC.

Els sotasignats, antics militants, perseguits, i empresonats per la seva militància al FNC, junt amb amics i estudiosos de la trajectòria del FNC, han cregut convenient fer un seguit d’actes per difondre la trajectòria de l’organització que, agafant el relleu a Estat Català (EC) i Nosaltres Sols! (NS!), inicià les primeres accions de resistència durant el primer franquisme (1939-1952). També la seva col·laboració amb els governs francès, britànic, polonès i nord-americà en la resistència antinazi, que va permetre que unes 800 persones, militars, jueus, pilots d’aviació, poguessin fugir de l’Europa ocupada. Al llarg dels anys el FNC, va mantenir viu l’esperit patriòtic de lluita contra la dictadura. El 1990 decideix integrar-se a ERC.

El FNC fou el tronc de l’arbre del qual nasqueren les organitzacions de l’Esquerra Independentista (EI), PSAN, PSANp, IPC, CSPC, MDT, que amb el seu combat han permès la persistència de la nació. 

El llarg camí de l’independentisme fins a l’octubre de 2017, és el resultat de la continuïtat del fil roig conductor dels que no es rendiren el 1939, fins els defensors de les urnes del primer d’octubre de 2017, l’esforç d’uns i altres ens ha permès avançar en el procés d’alliberament nacional i social, en el camí cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació de la nació completa.

 

Visca la Terra!

Països Catalans, gener de 2020

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid