Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dones Trans
Entitats LGTBI de Girona denuncien la manca de subministraments dels medicaments de tractament hormonal necessaris per les dones trans
12/04/2021 Gènere
Les entitats de l’Espai LGTBI de Girona (Comissió Unitària 28 de Juny, Front d’Alliberament Gai de Catalunya,Girona Orgullosa, Grup de lesbianes de Girona), han denunciat la manca de subministraments dels medicaments de tractament hormonal necessaris per les dones trans i exigeixen a les administracions una solució ràpida i efectiva del problema.

En aquests moments, la manca dels tres medicaments mesusuals per les dones trans representa un perill per la seva salut.
No poden, ni volen, assumir que els interessos de les farmacèutiques i els politics estiguin per sobre de la salut de les persones. Com denuncia el departament Transit, de l’ Institut Català de la Salut, la situació de les dones trans es de desatenció davant d’aquest medicaments.

Estan parlant de més de 1.500 dones a Catalunya que no tenen al seu abast el tractament necessari per la seva salut. Des dels col·lectius no entenen com es pot produir aquesta coincidència de desabastament dels tractaments de referència, sense tenir tractaments alternatius. També estan sorpresos que les persones trans no tinguin un tractament específic per les seves necessitats. 

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid