Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
català
52a renovació de la Flama de la Llengua Catalana
18/02/2021

Aquest diumenge, la Flama de la Llengua Catalana arribarà a Montserrat en mans d’una reduïda representació, on serà rebuda pel Pare Abat i es dipositarà a l’atri del Santuari, cremant a la llàntia que la mantindrà encesa durant tot l’any, sota el lema “L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble”, tal com ho recull la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Tradicionalment, la renovació de la Flama és organitzada per un centre excursionista o una altra entitat relacionada amb el món de l’excursionisme. Aquest any, l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró n’ha pres el relleu.

L’encesa institucional de la 53a renovació de la Flama de la Llengua Catalana es va dur a terme el passat dimarts 9 de febrer al cementiri de Prada, a la tomba de Pompeu Fabra. L’acte, a càrrec del Casal de Conflent, va ser ben diferent que les edicions anteriors degut a les mesures sanitàries establertes, celebrant-se amb públic reduït.

L’endemà la flama va ser transportada fins al coll de Manrella, punt que uneix les comarques del Vallespir i l’Alt Empordà, i va ser transmesa a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i l’ACE Mataró davant el monument a Lluís Companys. L’acte va comptar amb la presència de Jordi Merino, president de la FEEC, Josep Casanovas com a vicepresident i Joan Huertos, vicepresident de l’entitat organitzadora.

L’esdeveniment va nèixer al 1968 amb motiu del centenari del naixement de Pompeu Fabra, com a acte revindicatiu per la persistència del català a tots el territoris de parla catalana i com a compromís amb la llengua, la cultura, l’esport i la natura.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid