Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ensenyament
La Conselleria d’Educació de les Illes no sap quants professors tècnics de formació professional es poden quedar sense feina

En la sessió d’ahir d’una Mesa informativa d’Educació, la Conselleria no va saber dir el nombre de docents que, en aplicació de la LOMLOE, podrien perdre el seu lloc de treball. L’STEI Intersindical ha reclamat una negociació que no deixi cap docent interí sense feina, amb independència de la seva titulació.

22/01/2021 Educació

A petició de l’STEI Intersindical, ahir dijous va tenir lloc una Mesa per a analitzar la situació en què quedarà el professorat tècnic de FP en aplicació de la disposició addicional onzena de la LOMLOE, que preveu que s’integri dins el cos de secundària. La nova llei d’educació deixa en mans de les comunitats autònomes com es produirà l’accés d’aquest professorat al grup A1. En una carta de la Secretaria General de FP del Ministeri d’Educació, es diu que les borses d’aquest personal tècnic “són competència exclusiva de cada administració educativa” que n’ha d’establir els criteris i condicionants.    

El punt més conflictiu és què passarà amb els professors tècnics interins que no tenen una titulació universitària i que, per aquest motiu, no podrien entrar a formar part del cos de secundària. Els que siguin funcionaris de carrera seguirien dins el cos de professorat tècnic a extingir, però els interins sense titulació universitària es quedarien sense feina. A pregunta del sindicat, la Conselleria no va ser capaç de contestar amb dades de les possibles persones que es veurien afectades.

L’STEI Intersindical critica la manca d’informació i de previsió de la Conselleria i que es convoqui una Mesa sense cap tipus de documentació a tractar, alhora que reclama les passes adients per posar punt a la situació d’angoixa i d’incertesa del  professorat interí tècnic de FP amb un títol de tècnic superior.   

La integració del professorat tècnic dins el cos de secundària és una passa més en la reivindicació històrica de l’STEI Intersindical cap al cos únic docent, fita de la tasca sindical, sense diferències laborals i retributives entre les persones que es dediquen la tasca docent des d’infantil fins al batxillerat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid