Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bretanya
Cada cop són més les veus que reclamen un referèndum sobre la reunificació de Bretanya

Darrerament s'han sumat 150 càrrecs electes de totes les parts de Bretanya, inclosos 7 diputats i 6 senadors, volen que els votants del Loira-Atlàntic siguin consultats, per referèndum, sobre el seu desig o no d’unir-se a la regió de Bretanya. D'encà el desembre passat, com a mesura de pressió la bandera bretona voleia al balcó de l'Ajuntament de Nantes.

30/01/2021 Internacional

El Loira Atlàntic va demanar el referèndum després que l’associació Bretanya Reunida hagués recollit i lliurat  105.000 signatures de suport a l'Assemble Nacional Francesa el 2018. El president del Loira Atlàntic, Philippe Grosvalet, és contrari a la reunificació però admet que el referèndum s’hauria d’organitzar perquè la petició té legitimitat democràtica.

Cal recordar que la regió de Nantes fou separada de la resta de la Bretanya el 1941 per les autoritats col·laboracionistes amb els nazis. La decisió mai s'ha revertit però des d'aleshores els nacionalistes bretons han demanat la reunificació o gestos per a conservar la identitat bretona.

El Loira Atlàntic, tot i que històricament bretó, forma part actualment de la regió del País del Loira. Fa dècades que el moviment bretó en reclama la reunificació amb els quatre departaments que constitueixen la regió oficial de Bretanya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid