Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Sumem Banyoles planteja una reflexió sobre els usos de l’estany

La formació qüestiona alguns dels usos, que donen una mala percepció de l’estany i planteja una reflexió en el marc del debat del ple i arrel de les declaracions del Consorci de l’Estany sobre la necessitat d’augmentar-hi els controls i la vigilància

03/08/2020 Política

El Consorci de l’Estany, que formen els Ajuntaments de Banyoles i Porqueres, ha anunciat un increment de controls i vigilància amb la finalitat, sobretot, d’evitar el bany a zones no permeses.

Sumem Banyoles considera que determinats usos permesos a l'estany són contradictoris amb què sigui un espai natural com és la conca lacustre i provoquen que els visitants, i fins i tot els banyolins i banyolines, en alguns casos no siguin prou conscients de l’espai on es troben: un espai natural únic, sensible i delicat. Des de Sumem Banyoles es creu que cal més pedagogia i informació i menys multes i vigilància.

La candidatura entén que cal valorar la manca d’una piscina municipal com un agreujant de la problemàtica. Un equipament necessari a Banyoles, capital de comarca i que ajudaria a mitigar els incidents.

En aquesta reflexió es planteja el problema de "la mínima conscienciació en una part de les visitants a l’estany i alguns banyolins i banyolines és la clau per a Sumem Banyoles que ha exposat que caldria canviar per fer entendre que l’estany no és una simple acumulació d’aigua, sinó un paratge natural de gran valor, que cal cuidar i preservar."

Si bé la formació política es felicita perquè "hem avançat una mica amb la retirada de cotxes al front d’estany, però ens cal anar encara una mica més enllà: fent un aparcament més llunyà a l’estany, uns centres d'informació i rebuda/atenció que posi en valor l’entorn i la importància de relacionar-s’hi amb cura."

Insisteixen, des de Sumem Banyoles, que pretenen "alertar" locals i visitants que estant accedint a una zona especial i única, molt diferent d’una piscina o un parc urbà artificial i per tant se l’ha de tractar com a tal i tenir-hi molta cura.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid