Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem Girona proposa un projecte cooperatiu entre Girona i Salt per dinamitzar la zona limítrof

· Salellas: “La cooperació entre ambdós municipis ha de servir per impulsar projectes econòmics, culturals, urbanístics i de seguretat per millorar una zona separada per una frontera invisible”

· El pressupost per impulsar-ho provindria de l’apartat Girona 2030, una proposta introduïda per Guanyem als comptes municipals

29/08/2020 Política

Guanyem Girona ha fet pública una proposta per impulsar un projecte conjunt entre els municipis de Girona i Salt per dinamitzar la zona que uneix el Parc Núria Terés de Santa Eugènia amb la plaça Catalunya de Salt. Lluc Salellas, cap de l’oposició i portaveu del grup municipal de la formació municipalista, ha remarcat que aquesta zona frontera és una de les més poblades i amb més activitat però que pateix “un dèficit d’inversions considerable”. Així, proposen fiançar el projecte a través de part de la partida anomenada Girona 2030, que va ser introduïda a proposta de Guanyem als pressupostos gironins d’enguany a través de l’acord entre el principal grup municipal a l’oposició i JxCat. Des de Guanyem recorden que la partida compta amb 20.000€ amb l’objectiu “d’exercir la capitalitat i d’estrènyer llaços amb l’àrea urbana”.

Concretament, des de Guanyem proposen que aquest primer any els ajuntaments de Girona i Salt constitueixin un grup de treball per compartir una diagnosi sobre la situació de la zona i per començar a plantejar projectes de dinamització social, econòmica i cultural. Tot seguit, caldria desenvolupar un pla de treball conjunt sobre les inversions, accions i activitats necessàries a deu anys vista. Des del grup municipal han assenyalat que una major inversió i cooperació intermunicipal permetria millorar problemes estructurals a Santa Eugènia i Salt com són la seguretat o la manca de propostes culturals. “La cooperació entre ambdós municipis ha de servir per impulsar projectes i per millorar una zona separada per una frontera invisible per a les veïnes i veïns de Salt i Santa Eugènia”, ha destacat Salellas, que ha apuntat que “una bona planificació conjunta pot millorar la convivència als barris a llarg termini”.

D’altra banda, des de Guanyem han informat que al principis de març van fer arribar aquesta proposta a l’equip de govern però que encara no n’han obtingut resposta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid