Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Guanyem Girona diu que la política de Madrenas amb els pisos turístics és “incoherent”

· Cristina Andreu: “Si ara JxCat celebra que els pisos turístics es converteixin en habitatges d’ús residencial, el que hauria de fer és implementar la moratòria”

· La formació exigeix respecte per la moció aprovada al ple municipal i que té el suport de la majoria d’associacions de veïns

10/08/2020 Política

Guanyem Girona ha sortit al pas per denunciar les declaracions de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, respecte el futur dels habitatges d’ús turístic. En aquest sentit, la regidora de la formació municipalista Cristina Andreu ha definit com a “incoherent” la proposta de JxCat de fixar un límit de pisos turístics al Barri Vell. “Al maig passat la majoria del ple va votar a favor d’una moratòria de pisos turístics a tota la ciutat. Aquesta proposta, presentada per l’AV del Barri Vell, comptava amb el suport de la majoria d’associacions de veïns de la ciutat i de les entitats a favor del dret a l’habitatge”, ha indicat Andreu al reivindicar el text i exigir “el respecte a la integritat d’allò votat”. Així, des de Guanyem adverteixen que Madrenas pretén “retallar allò que es va aprovar democràticament”.

D’altra banda, Andreu ha definit la política en habitatge del govern de Madrenas de ser “fruit de la improvisació constant”. Així, des de Guanyem troben “incoherent” que ara Madrenas celebri que gràcies a la pandèmia molts dels pisos turístics es converteixin en habitatges d’ús residencial. En declaracions a l’ACN, Madrenas va assegurar que aquest fet “redueix pressió damunt el barri”. “Si ara JxCat celebra que els pisos turístics es converteixin en habitatges d’ús residencial també ho hauria de fer durant la resta de l’any. Per això s’ha d’implementar la moratòria”, ha expressat Andreu, que també ha recordat que durant el confinament Guanyem Girona ja va posar sobre la taula una proposta perquè l’Ajuntament facilités el canvi d’usos dels pisos per augmentar el parc d’habitatges. La regidora de de la formació municipalista també ha reivindicat la moció aprovada amb els vots de Guanyem, PSC i ERC perquè “permetrà que hi hagi més habitatges disponibles per a les gironines i gironins”.

Finalment, Guanyem ha celebrat que “per fi el govern Madrenas admeti que hi ha tensió entre el turisme i l’habitatge residencial". “Tenir un 17% d’habitatges del Barri Vell dedicats als turistes és una exageració. Els beneficis que aporta el turisme es converteixen en perjudicis quan l’excés congestiona el barri i impedeix que les veïnes i veïns puguin tenir un dia a dia amb normalitat”, ha indicat la regidora. “No podem bolcar l’economia gironina al turisme com hem fet fins ara. La pandèmia ha demostrat la fragilitat del monocultiu del turisme”, ha remarcat Andreu.

Responent a les declaracions de l’alcaldessa, l’Associació de Veïns del Barri Vell ha exigit a l’Ajuntament “acompliment, prudència i respecte” i que es compleixi amb la moratòria mentre no es faci l’estudi de l’impacte dels pisos turístics que va acordar Guanyem Girona i JxCat. En aquest punt, Guanyem ha informat que l’estudi ja s’està redactant. Per la seva banda, l’entitat a favor del dret a l’habitatge +Barri -Pisos Turístics s’ha mostrat “en profund desacord amb gran part de les afirmacions de Marta Madrenas”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid