Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
L'OCB organitza una "Setmana pels Drets Lingüístics"

Serà entre el 17 i el 25 d'aquest mes de juliol amb l'objectiu de reivindicar l'ús de la llengua catalana i mostrar el rebuig ciutadà a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que obliga les administracions amb llengua catalana a relacionar-se entre si en castellà. Així com també per recaptar fons per posar en marxa diverses iniciatives en favor dels drets lingüístics i donar suport a la internacionalització del cas de Paula Rotger

09/07/2020 Llengua
L'Obra Cultural Balear (OCB) ha organitzat una 'Setmana pels Drets Lingüístics' que es desenvoluparà entre el 17 i el 25 de juliol de 2020.

Segons l'entitat, «els objectius de la 'Setmana pels Drets Lingüístics' són: donar a conèixer i reivindicar els drets de les persones que volen usar la llengua catalana; reivindicar el dret de tots els ciutadans de les Illes Balears a conèixer i usar la llengua catalana; denunciar les vulneracions dels drets de les persones que volen usar la llengua catalana; mostrar el rebuig ciutadà a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que obliga les administracions amb llengua catalana a relacionar-se entre si en castellà i recaptar fons per posar en marxa diverses iniciatives en favor dels drets lingüístics i donar suport a la internacionalització del cas de Paula Rotger», tal com recull avui dBalears.

Programa

El programa de la 'Setmana pels Drets Lingüístics' inclourà:

17 de juliol – Acte per a la premsa, a Palma, amb Paula Rotger i Jaume Alonso Cuevillas
18 de juliol – Mandela Day. Acció simbòlica a Palma
20 de juliol – Taller d'assertivitat lingüística amb Gemma Sanginés, retransmès en directe pel canal de YouTube de l'OCB
22 de juliol – Presentació de la 'Bústia dels drets lingüístics'
22, 23, 24 i 25 de juliol – Clam pels drets lingüístics i distribució a tot Mallorca de la 'Rosa dels drets lingüístics'
23 de juliol – Dia del llibre i venda de la 'Rosa dels drets lingüístics'. Concert de Joan Xanguito i Glosada amb el Bon Dia Mòbil a la plaça Major de Palma.
25 de juliol – Cloenda de la setmana a Can Alcover.

Rosa dels drets lingüístics

La Rosa dels drets lingüístics és un pin d'una rosa que vol ser un símbol de reivindicació dels drets dels catalanoparlants i de solidaritat amb les persones que han patit qualque discriminació. Es podran adquirir durant tota la setmana per tots els municipis de Mallorca.

Clam pels drets lingüístics

El Clam pels drets lingüístics és una acció que es durà a terme a tots els municipis de Mallorca, principalment el dia 23 de juliol (cada poble decidirà quin dia de la setmana i a quina hora) i que consistirà en una acció en què una colla de xeremiers, acompanyats d'alguns socis i amics de l'OCB, interpretaran una tonada en favor dels drets lingüístics i La Balanguera. Abans es llegirà un breu clam pels drets lingüístics.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid