Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
covid-19
La CUP Reus proposa la creació de la Taula d’Economia Social i Solidària

La Candidatura defensa la construcció d’una economia alternativa, més solidària i que minimitzi l’impacte ambiental

01/06/2020 Drets i Llibertats
Arran de les conseqüències socials i econòmiques evidenciades amb la crisi de la Covid-19, la Cup de Reus creu més necessari que mai impulsar un model econòmic alternatiu a la ciutat. Concretament, el grup cupaire proposa la creació d’una Taula d’Economia Social i Solidària constituïda en un primer moment pel pol cooperatiu de Reus, les botigues de Comerç Solidari i altres establiments i iniciatives locals amb un model similar. Fa unes setmanes la proposta va ser recollida amb bons ulls pel regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Reus i aquest dimecres es presentarà amb detall a la conferència que organitza la Cup de Reus «Que no ens robin la vida».

L’Economia Social i Solidària és un model que prioritza cobrir les necessitats de la ciutadania amb valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat o la participació, abans que el benefici econòmic. La Candidatura d’Unitat Popular considera la Taula d’ESS com un pilar de transformació social, que impregni tots els sectors econòmics de la ciutat i afavoreixi un teixit empresarial sòlid, sobirà i de gran valor social. En aquest sentit, els cupaires insisteixen en la importància de «posar la vida al centre» i de «no deixar enrere ningú».

La proposta té l’objectiu d’impulsar polítiques municipals que afavoreixin el desenvolupament d’aquesta ESS, fomentar iniciatives que resolguin les necessitats de la ciutadania i el teixit econòmic, així com promoure el seu coneixement a la ciutat. Des del grup cupaire s’explica que «cal implementar mesures de manera immediata, ja que com més temps passi, més necessitats sorgiran». També remarquen la necessitat de cercar aliances i sinergies per tot el Camp de Tarragona.

Aquesta iniciativa serà presentada amb detall a la videoconferència que donarà la Cup de Reus aquest dimecres a les 19 h al seu canal de Youtube per un projecte de Ciutat que posi la vida al centre i que s’emmarca dins de la campanya «Que no ens robin la vida».
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid