Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
L'Ajuntament de Tortosa va aprovar acabar amb els pesticides però es continuen utilizant
13/05/2020 Territori
El passat mes de març, al darrer ple ordinari que hem fet a la nostra ciutat, tots els grups vam votar a favor d’una moció que declarava el municipi de Tortosa lliure de Glifosat i pesticides a l’espai públic.

La formació va celebrar el to constructiu del responsable de l’espai públic, el regidor Domingo Tomàs, que es va comprometre a aplicar la resolució a partir del 2021 i a treballar des de ja. Començant una transició per deixar d’utilitzar el glifosat i altres
pesticides a l’espai públic, especialment els de més activitat humana i d’animals de companyia.

La CUP és conscient que no és un repte senzill, el Glifosat i els pesticides en general, són el mitjà més ràpid i barat per acabar amb la vegetació no desitjada. Més barat a curt termini, perquè a llarg termini té efectes negatius en la salut pública i en el medi ambient.

A la darrera comissió informativa d’espai públic (durant el confinament més dur) des de la CUP ja li vam traslladar al regidor que estàvem en un bon moment per començar a fer la transició i estudiar alternatives. Però en les darreres setmanes hem pogut comprovar, ens han fet arribar o han aparegut denúncies a les xarxes socials, de com es continua fumigant a l’espai públic. Al barri del Rastre o als voltants de la C-12 a Ferreries, per exemple.

La formació apunta que "De fet no s’han complert ni els acords que demanàvem. Com a mínim avisar amb una setmana de l’actuació o informar del producte utilitzat. Ni s’ha respectat el compromís de no utilitzar-lo en espais de transit humà o
d’animals de companyia".

La CUP Tortosa insta a l’equip de govern a començar a fer proves amb alternatives al glifosat i la resta de pesticides, seguint l’exemple d’altres ciutats. Així com provar nous elements de construcció que no permeten el creixement d’estes herbes. I a començar a conscienciar l’opinió pública que els espais verds i l’espai públic es gestionaran d’una altra manera, amb més diversitat de plantes i biològica.

L’actual situació està provocant un drama social i econòmic, del que desconeixem els efectes en el futur més proper. Però també ha de ser una oportunitat, per valorar més la salut pública i el medi ambient, per ser conscients que els éssers humans no som immunes a la naturalesa, i que cal cuidar-la perquè el nostre benestar depèn de la seua salut.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid