Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
Els grups de conversa en llengua catalana s’estenen pel territori durant la confinament gràcies als nous mitjans digitals

La llengua és una eina d’integració que supera les barreres físiques, com demostren els 31 nous grups virtuals creats durant la quarantena.

07/05/2020 Llengua

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) ha desplegat en poques setmanes un sistema en línia per mantenir actius els grups de conversa en català que duen a terme més de 250 voluntaris i participants, vinculats als projectes Xerrem Junts i Garbells de Llengua. Aquest esforç ha permès que les sessions de català dirigides a persones nouvingudes i a persones catalanoparlants puguin desenvolupar-se amb seguretat.

Malgrat l’aturada, l’entitat ha treballat incansablement per posar-se en contacte amb tots els seus nuclis i proposar l’adaptació de les sessions que abans eren presencials a l’entorn virtual. En molt poques setmanes, l’entitat ha desenvolupat nou material didàctic dissenyat expressament per a les sessions virtuals i les ha posat en marxa. Els nous recursos audiovisuals estan formats per diapositives, peces d’àudio i imatges creades per a ser compartides a plataformes de videoconferència. L’acollida ha estat molt positiva tant per part dels guies de cada grup, que s’han sentit acompanyats amb un material idoni, com per part dels xerraires, que tenen a la seva disposició un conjunt de material que poden consultar durant les sessions o amb posterioritat.

La llengua ha demostrat ser, un cop més, un element integrador capaç de superar les barreres culturals i físiques. L’esforç per restablir els grups de conversa durant la quarantena que han dut a terme totes les persones que formen part de la CAL palesa que l’interès pel català és indiscutible i que té molts orígens: el laboral, el cultural, el de lligam social o, també, el d’oci.

“Ens ha sorprès positivament la formació de nous grups no adscrits a cap indret físic o entitat. Des de la CAL acollim i celebrem aquest fenomen i creiem fermament que aquests grups han aparegut recentment continuïn trobant-se quan la quarantena hagi acabat”, afirma en Jordi Esteban Calm, director dels projectes Xerrem Junts i Garbells de Llengua. Tot i que la majoria dels 31 grups de conversa en línia que actualment es duen a terme ja existien abans del confinament, s’han format nous grups totalment virtuals.

Valora
Rànquings
  1. Alacant no es toca, memòria, llengua i resistència
  2. Convoquen una concentració a Calonge contra la presència de l'exèrcit espanyol
  3. De la Franja a Alacant
  4. Fa 7 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  5. Decepcions polítiques, una constant en la història
  6. El poble valencià es mobilitza per la reconstrucció popular i per trencar el llegat colonial del Decret de Nova Planta
  7. Vallcarca en lluita davant el desnonament de 40 persones, 13 d’elles menors
  8. Barcelona acull una conferència internacional sobre l'aviació i el turisme massiu amb vista sobre l'expansió de l'aeroport d'El Prat
  9. Decidim crida a l’autoorganització dels sectors combatius del territori
  10. "Cultura al carrer" alça la veu a la Festa Major de Sant Cugat per denunciar les traves a l'ús de l'espai públic
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid