Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En homenatge
Ràdio Arrels recorda Jordi Barre en motiu del centenari del seu naixement

Enguany, amb motiu del centenari del seu naixement s'havien previst molts actes d'homenatge. Malauradament amb l'epidèmia del coronavirus el calendari d'actes ha estat modificat.

07/04/2020 Cultura

Avui fa 100 anys naixia a Argelers de la Marenda Jordi Barre, una de les veus més famoses de Catalunya Nord. El cantant va conèixer l'èxit amb cançons com “Parlem català”, “Els hi fotrem” o “Canta Perpinyà”. Cercava la inspiració en els textos d’autors com Joan Cayrol, Jordi Pere Cerdà, Joan Amade o Joan Tocabens. L'any 1982 va rebre un disc d'Or i 10 anys més la Creu de Sant Jordi.

Ràdio Arrels li ha dedicat avui un homenatge recordant les seves cançons i amb entrevistes a Joan Pere Lacombe que va treballar amb Jordi Barre a l'espectacle “Angelets de la Terra”. Aquest espectacle musical amb lletra de Joan Tocabens va ser un moment fort de la carrera de Jordi Barre. El disc “Angelets de la Terra” va ser publicat l'any 1993.

També ha parlat amb Joan Guiu Candille, Director del Fanal Sant Vicenç, recorda la figura de Jordi Barre i en particular la seua vinculació amb el Fanal. Candille recorda que el Fanal Sant Vicenç va ser un laboratori per Jordi Barre per iniciar-se a la cançó catalana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid