Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
Campanya de l’ANC per proveir la ciutadania de mascaretes d’ús no sanitari

L’entitat, juntament amb Tèxtil Rosdan, confeccionarà els materials necessaris per poder cosir mascaretes d’ús personal. L'adquisició del lot comportarà un donatiu d'un euro que anirà íntegrament destinat a la recerca i tractament de la COVID-19 als hospitals catalans.

25/03/2020 Drets i Llibertats
L'Assemblea ajudarà a fer arribar 105.000 mascaretes d’ús no sanitari a la ciutadania, ja que cada vegada són més difícils de trobar. Per això, juntament amb Tèxtil Rosdan -empresa que els darrers anys ha confeccionat la samarreta de l’Onze de Setembre-, s’ha encarregat de trobar el teixit adequat (gruix de 220 g i cotó 100 %), de fer-ne un tractament hidròfug per augmentar-ne la seguretat, de tallar-lo industrialment a Tèxtil Rosdan i d’aconseguir-ne la distribució mitjançant un acord amb la cadena de supermercats del grup Bonpreu-Esclat.

L'adquisició del lot comportarà un donatiu d'un euro i contindrà dues teles i una cinta de goma. D’aquesta manera, cada persona podrà confeccionar dues mascaretes. Seran per a ús personal, i no per a ús sanitari. Els ingressos d’aquesta iniciativa aniran íntegrament destinats a la recerca i tractament de la COVID-19 als hospitals catalans.

La ciutadania les podrà adquirir als diferents establiments de la cadena de supermercats del Grup Bonpreu a partir de dimarts, 31 de març. En els lots hi haurà un seguit d’indicacions que facilitaran el màxim el procés de confecció, que s’haurà de realitzar a casa, i que podrà fer-se tant cosint a mà com amb màquina de cosir.

El tractament hidròfug del teixit desapareix després de 30 rentades. Tot i això, l’Assemblea recomana que, abans d'utilitzar la mascareta, es renti amb aigua i lleixiu a temperatura mínima de 60ºC. Aquest procés s'ha de repetir cada vegada després d’usar-la. L’entitat també recorda que cal tenir en compte que les mascaretes són un material de protecció complementari i d’ús personal, i que cal mantenir totes les altres mesures de protecció contra el virus.

Aquesta iniciativa se suma al servei gratuït d’atenció i suport psicològica per a malalts de la COVID-19 i persones del seu entorn de convivència, el qual amplia l’horari tots els dies de la setmana de 9 a 21 h i es fa extensible al personal sanitari.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid