Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pagesia
Clam de la pagesia en defensa del món rural

Tractorada multitudinària a Lleida i València en una manifestació pel futur del camp i la ramaderia

14/02/2020 Política

Més de 500 tractors i gairebé dues mil persones s'han manifestat pel centre de Lleida en una mobilització unitària del sector agrícola més multitudinària que es recorda a la ciutat. Els convocants han posat de manifest el “crit d’emergència” del món rural cap a les administracions per tal que passin de les paraules als fets. Demanen revertir la greu crisi de preus que fa més de 5 anys que s’arrossega i que es puguin salvar les explotacions. També han exigit que s’inverteixi en tots els sectors de l’agricultura perquè les pèrdues no només són en la fruita dolça i han reclamant sancions als mercats que no respectin els preus justos. Municipis de Ponent també s’han sumat a la protesta per evitar el despoblament rural.

 

A la ciutat de València, 1.000 tractors i 20.000 persones han participat en una manifestació pel futur del camp i la ramaderia que han qualificat "d'històrica". 

La manifestació ha estat secundada per les organitzacions més representatives del sector al País Valencià, la Unió de Llauradors, Asaja Alacant-Joves Agricultors, la Federació Provincial d'Agricultors i Ramaders de Castelló (Fepac-Asaja) i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV).

Milers d'agricultors, ramaders i apicultors arribats en autobusos de les tres províncies han recorregut els carrers del centre per a exigir enfront dels abusos de les multinacionals, uns preus justos per als seus productes que els permeten viure amb "dignitat" perquè amb els actuals no els dona ni per a "malviure". La protesta l'han tancada centenars de tractors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid