Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Judicialització
La CUP apel·la a la desobediència institucional davant l’anul·lació de l’adhesió de l’Ajuntament de Reus a l’AMI

La sentència actual, parteix d’un recurs contenciós presentat pels quatre regidors de Ciutadans –de l’anterior mandat- i Societat Civil Catalana el setembre de 2015 després de l’acord de ple que el 13 de juliol d’aquell any va avalar l’entrada de Reus a l’AMI.

10/12/2019 Política
El TSJC anul·la, definitivament, l’adhesió de l’Ajuntament de Reus a l’AMI (Associació de Municipis per la Independència). Tant l’Ajuntament com la pròpia AMI havien presentat recurs; però ara, no només anul·la l’aportació econòmica (quota per formar-ne part) sinó que anul·la, també, poder formar part orgànicament de l’AMI amb l’argument que se sobrepassa les competències municipals.

La sentència actual, parteix d’un recurs contenciós presentat pels quatre regidors de Ciutadans –de l’anterior mandat- i Societat Civil Catalana el setembre de 2015 després de l’acord de ple que el 13 de juliol d’aquell any va avalar l’entrada de Reus a l’AMI.

En aquell moment, la Cup, ERC, i JxCat i Ara Reus van posicionar-se a favor de l’entrada a l’AMI apel·lant la majoria independentista existent al plenari. Per tant, per majoria absoluta, amb els vots favorables de 17 regidors, Reus es va convertir en la població de més pes demogràfic en formar part de l’AMI. Aquella votació també va donar veu a la petició d’una majoria independentista reusenca que havia patit els intents frustrats de la impossibilitat d’entrar a l’AMI el 2011 i el 2013.

El ple del 17 de febrer de 2017, quan es va portar a votació el fet de recórrer la sentència del contenciós, administració es va abstenir perquè creia que l’Ajuntament de Reus, per tal de seguir donant resposta a la majoria independentista reusenca, no havia de fer cas a la sentència i havia de participar igualment de l’AMI i aquesta li havia de seguir obrint les portes. Això sí, la Cup no va voler posar pals a les rodes i va respectar la decisió del govern d’aquell moment.

Des d’aquell moment, la Cup, malgrat no entorpir el procediment del recurs per part de l’ajuntament sí que va criticar i va constatar la poca valentia i determinació del govern en haver anunciat, ja fa temps, la determinació de no continuar pagant la quota a l’AMI fins haver obtingut una sentència ferma sobre la relació entre ambdós organismes.

La Cup segueix amb el mateix posicionament apel·lant a la desobediència institucional. Malgrat que la sentència del TSJC argumenti que formar part de l’AMI sobrepassa les competències municipals, el grup curaire creu que l’Ajuntament de Reus -i en aquest cas l’alcalde Pellicer i la vicealcaldessa Llaurador- ha d’estar a l’altura de les circumstàncies i cal lluitar per seguir formant part d’aquesta entitat en tant que és una entitat municipalista. També perquè s’ha de seguir posant en valor la decisió sobirana de la ciutadania de Reus, que el passat 25 de maig de 2019 va voler deixar constància, altre cop, que vol ser independentista i que va quedar representada al consistori amb els 16 regidors i regidores independentistes -1 més que l’anterior mandat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid