Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1977 Atemptat feixista contra la Impremta Vila de València

1977 Atemptat feixista contra la Impremta Vila de València

22/12/1977 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1977 un grup feixista va atemptar amb un explosiu incendiari contra la Impremta Vila de València, lloc en la qual es confeccionen les revistes valencianistes Valencia Semanal, publicació que havia aparegut pocs dies abans, i Cal Dir i El Poble Valencià, entre altres.

"Por lo que respecta a la violencia, las amenazas y las coacciones ejercidas contra la revista (...) el primer hito se detecta en la madrugada del 22 de diciembre de 1977, apenas doce días después de su nacimiento. Una o dos botellas de líquido inflamable estallaron en las instalaciones de la publicación (C/Doctor Sumsi, 19, Valencia), donde se alojaba la sede de una de las encuadernadoras del semanario. El estallido causó una gran alarma entre el vecindario. Sólo la rápida intervención de los bomberos evitó que el local se quemara entero después de que el líquido inflamable saltara por los montones de libros y revistas de la encuadernadora Vila."

"Bombas, agresiones y amenazas: la ´Charlie Hebdo' valenciana"

(18.01.2015 Paco Cerdà, publicat a Levante-EMV)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid