Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
La Intersindical-CSC guanya les eleccions a la UB de PDI funcionari

Consolida la presència a les universitats catalanes

27/11/2019 Educació

Èxit de la candidatura de Personal Docent i Investigador funcionari (PDI-F) de la Universitat de Barcelona a les eleccions que es van celebrar ahir, passant de 3 a 10 persones representants i multiplicant per quatre el nombre de vots. La participació en aquestes eleccions s'ha incrementat del 26 al 36%.

I-CSC 10 delegats i  214 vots
CCOO   7 delegats i 160 vots
CSIF     6  delegats i 142 vots

La Intersindical-CSC ha proposat, per aquesta legislatura un seguit de propostes emmarcades en mantenir un posicionament clar de la Universitat de Barcelona davant la realitat social, la UB no pot mantenir-se equidistant ni amb la societat ni amb el PDI, PAS i estudiantat que pateix la repressió policial, política i judicial per dur a terme tasques acadèmiques, professionals o de llibertat d'expressió.

Així mateix es proposa participar d'un pla d'estabilitat econòmica que reverteixi les retallades dels darrers anys i que asseguri un model d'universitat centrat en l'estudiantat, la recerca i l'excel·lència en el coneixement.

En relació als drets laborals del professorat i investigadors fomentar la recerca entre tot el PDI per crear sinergies que cerquin l'excel·lència, garantir la promoció professional amb criteris transparents i proporcionals, donar suport i potenciar l’acreditació del professorat, potenciant la seva promoció, incidir en la revisió dels criteris d’acreditació d’acord amb les exigències i mitjans docents i de recerca, transformar i estabilitzar els contractes temporals i/o a temps parcial de professorat amb qualitats i motivació per realitzar una carrera acadèmica, lluitar per definir categories contractuals estables que assegurin una carrera professional, reclamar la creació d’un pla de contractació de PDI que permeti el relleu generacional i eviti la descapitalització i pactar un programa de jubilacions parcials que faciliti la renovació generacional alhora que preservi el coneixement i la viabilitat dels grups de recerca, entre d'altres propostes.

La representació de la Intersindical-CSC en l'àmbit de la Universitat de Barcelona es completa amb els dos representants del PDI Laboral. Amb aquests resultats es reforça la posició de la Intersindical-CSC a les universitats públiques catalanes en el marc del PDI, tant funcionari com laboral, amb representació a la UB (2 PDI-L i 10 PDI-F), UAB (7 PDI-L i 8 PDI-F), UPF (8 PDI-L i 6 PDI-F), UPC (7 PDI-L i 9 PDI-F) i URV (7 PDI-L i 5 PDI-F).

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid