Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2019
La CUP Mataró presenta el lema de campanya: “Aixequem persiana” per un “municipi valent cap a la independència i la transformació”

Han iniciat la campanya dijous 9 de maig de 2019 amb un sopar al Pati de Cafè Nou, just davant la seu del a CUP.

10/05/2019

La CUP Mataró ha presentat el lema “Mataró, municipi valent cap a la independència i la transformació” amb una simbólica “aixecada de persiana” de la campanya de les Eleccions Municipals del 26 de maig de 2019.

Tres (3) objectius de la CUP Mataró:

1. Volem governar per transformar la ciutat i la nostra prioritat és formar un govern sobiranista i d’esquerres: com vam fer fa quatre anys a ciutats com Badalona o Sabadell.

2. Afavorirem l’alternança política a l’Ajuntament de Mataró i donarem suport a la investidura d’una alcaldia netament rupturista i republicana, sempre i quan es fixin unes línies d’acord referents al model de ciutat.

3. Només contemplem l’acord amb aquelles forces que es mostrin disposades a formar part d’un bloc democràtic i compromès amb l’exercici dels drets, entre els quals el de l’autodeterminació.

Els quatre (4) exios programàtics de la CUP Mararó:

• Mataró adaptat a l’entorn, energèticament sobirà i  cap al residu zero

• Mataró feminista, inclusiu i cohesionat. Justícia social i fiscal. Habitatge digne

• Economia al servei de les classes populars. Gestió i control públic i popular dels serveis col·lectius

• Vertebrem els Països Catalans des dels municipis. Per una cultura socialment emancipadora

Deu (10) propostes destacades de la CUP Mataró:

1) El dret a l’habitatge: la nostra prioritat
Complir la Llei 24/20015 per combatre desnonaments i pobresa energètica  i sancionar grans tenidors. Garantir que un 30% d’habitatge en règim de protecció en noves promocions. Invertir  3 milions €/any en compra d’habitatge per ampliar el parc de lloguer social.

2) Empadronament de les persones sense domicili fix
Diem no al racisme institucional, per això empadronarem a totes les persones que viuen a Mataró per garantir que tothom tingui accés a drets bàsics com la targeta sanitària, educació, ajuts...

3) Impulsar el comerç de proximitat. No a l’ampliació de Mataró Parc
Crear una Oficina de Comerç que agilitzi tràmits, endreci i planifiqui actuacions en urbanisme, accessibilitat, mobilitat, neteja, seguretat i oferta cultural. Limitar la proliferació de grans superfícies perifèriques.

4) Carrers amables i amb menys trànsit, una estació de busos interurbans i millora del Mataró Bus
Prioritat per a vianants i bicicletes. Treure cotxes de la calçada i reduir el trànsit amb aparcaments dissuasius. Alliberar la plaça de les Tereses i projectar una estació de busos interurbans intermodal que reforci la capitalitat de Mataró. Millorar el Mataró Bus: més velocitat, més freqüències i bus nocturn.

5) Aplicar la tarifació progressiva a les Ordenances Fiscals
Establir un únic tràmit d’accés a bonificacions i aplicació a criteris de tarifació progressiva per a tots els impostos, taxes i preus públics municipals, perquè d’aquesta manera tothom pagui en funció de la seva renda.

6) Limitar el pagament del deute i operar amb banca ètica
No al Pla d’Ajust  i flexibilització dels terminis de pagament del deute abusiu que suporta l’Ajuntament. Destinar els romanents pressupostaris a necessitats socials i no a pagar deute. Traspassar de forma gradual tots els comptes i operacions a la banca ètica.

7) Municipalitzar serveis estratègics per desconnectar-nos de l’ÍBEX-35
Municipalització progressiva de tots els serveis externalitzats: servei d’atenció domiciliària, cementiris, brossa, neteja d’equipaments, Mataró Bus... Quan això no sigui possible, implantarem clàusules socials per afavorir les iniciatives cooperatives i sense ànim de lucre.

8) Reducció de ràtios i acabar amb la zona escolar única. Més recursos per a Cultura i serveis socials
Implantar criteri de proximitat al centres educatius i reducció de ràtios. Definir pla d’usos de tots els equipaments i edificis municipals. Impulsar l’accés a la Cultura com a eina de cohesió, els espais de creació i les activitats al carrer. Desplegar un pla d’infància i joves i dotar de més personal l’àrea de  serveis socials, més mediadors socials i educadors de carrer.

9) Aturar l’especulació, defensar l’espai agrari i la renaturalització de platges
No al creixement especulatiu i reserva de sòl per a necessitat futures. Planificació urbanística intermunicipal. Implantar el porta a porta i avançar cap a l’objectiu del residu zero. Les Cinc Sènies com a espai agrari i recuperació de platges, rieres i zona forestal com a espais naturals.

10) Municipi republicà, feminista i participatiu
Desobediència institucional i popular per accelerar la ruptura democràtica amb l’Estat espanyol i suport al procés constituent de la República Catalana. Crear una regidoria de Dones per fer polítiques de gènere transversals. Consells de participació més oberts i amb més poder, fent que les seves decisions siguin vinculants.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid