Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga
La vaga del PDI irromp a les universitats de Catalunya

A les 12:00h els i les doctorands de la Universitat de Girona i de la Universitat de Lleida realitzaran una concentració de protesta davant el rectorat de la Universitat. A la Universitat Pompeu Fabra, la concentració serà a les 12:30. A les 13:00, concentració a la Plaça Cívica de la UAB.

28/05/2019 Laboral

Avui 28 de maig gairebé 10.000 treballadores de Personal Docent i Investigador de les universitats catalanes i CSIC estem cridats a la vaga, convocada en solitari per la CGT. Les raons són moltes, però totes estan relacionades amb l’extrema precarietat que pateix el col·lectiu d’investigadores i docents.

A la Universitat Autònoma de Barcelona, des de les 7am s’estan realitzant piquets informatius a les entrades de la universitat. L’impacte a la universitat s’està notant des de ben d’hora. Cues quilomètriques a la C-58 i l’AP-7. Un nombrós grup de vaguistes ha estat encerclat i més d'una vintena identificat pels mossos d’esquadra que, a hores d’ara, està impedint el nostre dret a informar a la gent sobre els motius de la vaga. Aquest fet s'ha produït dins del campus universitari, ens preguntem si la Rectora de la universitat ha donat permís a la policia per entrar-hi.

Arran de la vaga convocada, diversos equips de direcció d'universitats s'hi han posat en contacte amb els col·lectius convocants (CGT i Doctorands en Lluita) amb la intenció de negociar els increments i extensió de contractes a 4 anys. La nostra posició és que no hi ha res a negociar en aquest punt que no sigui, com a mínim, l'aplicació efectiva i inmediata d'aquestes garanties legals.

Aquesta tarda a les 18:00 hi ha prevista roda de premsa i manifestació des de la Plaça Urquinaona de Barcelona, on estan cridades les persones afectades per un model ultraprecari que, a més, incompleix la legislació vigent definida al EPIF.

Valora
Rànquings
  1. La Fiscalia demana sis anys de presó per una suposada participació en uns aldarulls durant una mobilització independentista
  2. Articular políticament la Unitat Popular i el republicanisme d’esquerres
  3. L’ANC anima a inscriure’s al registre de Consum Estratègic per engrandir els més de 148.000 canvis de contracte duts a terme fins ara
  4. Rèplica de Màrius Serra a Javier Cercas
  5. USTEC·STEs amb la mestra de Terrassa
  6. Coincidint amb la Diada Nacional es fa crida per assolir la República Confederal dels Països Catalans
  7. Discurs d’en Lluc Salellas al ple d’investidura a l’Ajuntament de Girona
  8. Un pres no pot ser democràtic
  9. La Intersindical-CSC es reuneix amb el conseller Jordi Puigneró per avançar en la construcció de la Generalitat de la República
  10. Es difonen diversos comentaris d'escarni dedicats a Quim Forn que han estat escrits per unionistes a les xarxes socials
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid