Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2019
La CUP de Tàrrega aposta per la casa museu Pedrolo i la biblioteca

També aposta per les entitats, la cultura popular, els pobles del municipi i la projecció cultural

22/05/2019 Política

La CUP continua apostant per la museïtzació de la casa dels Pedrolo del carrer Major. Aquesta va ser una de les propostes estrella de la CUP en la passada campanya electoral. Daniel Esqué, el cap de llista, considera que “gràcies a la determinació de la candidatura ara s’està negociant amb la família Pedrolo” i recorda que va ser la CUP la que al Ple va presentar “una moció amb tres punts molts clars”.

D'altra banda, Esqué explica que s’han fet seves les propostes de La Forja, l’organització política juvenil. Així, proposen ampliar els horaris de la biblioteca durant alguns períodes acadèmics i adequar sales d’estudi i sales de treball en grup. El candidat proposa “dinamitzar-ne l’equipament i dotar-lo de més personal i de més pressupost”.

El cap de llista de la CUP entén “la cultura com una eina de transformació social, d’arrelament democràtic i de foment de la germanor, la festa i la convivència”. Per tot això, la formació aposta per continuar “donant veu a les entitats de cultura popular, molt vives i dinàmiques a la capital de l’Urgell, sobretot els darrers anys”, diu, però afirma que cal fer-ho “sense ingerències i sense voler apropiar-se de la feina que fan, sempre de manera desinteressada i molt important per al teixit local i la projecció del municipi”.

Pel que fa a Cal Trepat, la formació considera que cal seguir amb la recerca i la divulgació que s’hi està fent i, d’altra banda, proposa ampliar l’oferta i possibilitats d’una part de les naus del museu i oferir-les en règim de lloguer com a espais de creació artística compartida multidisciplinària.

La CUP també manté una de les propostes de fa quatre anys, que és crear un Memorial de l’Exili i la Repressió a Tàrrega durant la postguerra amb un acte solemne i una publicació divulgativa. Pel que fa als pobles del municipi, creuen que cal dur-hi a terme més activitats culturals durant l’any. 

Valora
Rànquings
  1. La Fiscalia demana sis anys de presó per una suposada participació en uns aldarulls durant una mobilització independentista
  2. Articular políticament la Unitat Popular i el republicanisme d’esquerres
  3. L’ANC anima a inscriure’s al registre de Consum Estratègic per engrandir els més de 148.000 canvis de contracte duts a terme fins ara
  4. Rèplica de Màrius Serra a Javier Cercas
  5. USTEC·STEs amb la mestra de Terrassa
  6. Coincidint amb la Diada Nacional es fa crida per assolir la República Confederal dels Països Catalans
  7. Discurs d’en Lluc Salellas al ple d’investidura a l’Ajuntament de Girona
  8. Un pres no pot ser democràtic
  9. La Intersindical-CSC es reuneix amb el conseller Jordi Puigneró per avançar en la construcció de la Generalitat de la República
  10. Es difonen diversos comentaris d'escarni dedicats a Quim Forn que han estat escrits per unionistes a les xarxes socials
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid