Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2019
Crida per Palma proposa prohibir totalment el lloguer turístic i augmentar inspeccions i sancions

“Barriades com Son Espanyolet pateixen greument aquesta problemàtica. No pot haver-hi ni una sola barriada on es permeti el lloguer turístic, la Crida per Palma serem la garantia perquè això sigui així” ha explicat Manel Domènech, cap de llista de la candidatura municipalista i rupturista

13/05/2019 Política
Aquest dissabte, la Crida per Palma ha dut a terme una acció simbòlica assenyalant un seguit de carrers on hi ha habitatges que se segueixen utilitzant per a lloguer turístic de forma il·legal i davant dels quals l’Ajuntament no fa res per evitar-ho. “Ahir denunciàvem l’augment salvatge dels preus de lloguer els darrers anys, i avui n’assenyalem una de les seves causes principals, el lloguer turístic” ha explicat Manel Domènech, cap de llista de la candidatura municipalista i rupturista.

El fenomen del lloguer turístic ha crescut de forma desmesurada a Palma en els darrers anys i ha suposat un dels grans reptes de la passada legislatura, un repte davant del qual, segons Domènech, “l’Ajuntament s’ha limitat a posar un pedaç, i el que cal és aprofundir en l’única regulació possible del lloguer turístic: la seva total prohibició”. Cal recordar que l’actual regulació del lloguer turístic el prohibeix solament a plurifamiliars, deixant fora de la prohibició el lloguer en unifamiliars, amb els consegüents problemes que està ocasionant als veïnats i veïnades d’algunes barriades que ja fa mesos que lluiten per la prohibició total.

“Barriades com Son Espanyolet pateixen greument aquesta problemàtica. No pot haver-hi ni una sola barriada on es permeti el lloguer turístic, la Crida per Palma serem la garantia perquè això sigui així” ha afirmat Domènech. A més, ha afegit que “no és suficient amb deixar escrit que el lloguer turístic està prohibit, cal destinar recursos a inspeccionar els habitatges i perseguir tots aquells que de forma fraudulenta practiquen el lloguer vocacional, augmentant-ne també les sancions”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid